Technip kjøper halvparten av Sevan Marine-selskap

Sevan Marine selger halvparten av Asker-selskapet Kanfa.

KJØPER NORSK: Technip kjøper halvparten av Sevan Marines datterselskap Kanfa. Her er Technips stand på Subsea Valley-konferansen på Telenor Arena 2.-3. april 2014
Publisert:

Sevan Marine har inngått en avtale med det franske oljeserviceselskapet Technips norske avdeling om å selge ut 49 prosent av aksjene i Kanfa.

Det kommer frem i en børsmelding.

Kanfa er et oljeserviceselskap med base i Asker og har rundt 50 ingeniører ansatt.

Selskapet fokuserer på design og tjenesteleveranser knyttet til plattforminstallasjoner, samt skreddersydde løsninger til flytende produksjons- og lagringsenheter offshore.

Selskapet leverer også løsninger innen produksjon av flytende gass.

Partene planlegger å sluttføre transaksjonen i april, og vil ikke gå ut med salgsprisen. Avtalen inneholder en klausul om en mulighet for avslutning i 2017, gitt visse forutsetninger.

- Kanfa tar med seg ytterligere toppside- og prosesskompetanse til Technip i denne regionen (Nordsjøen, journ. anm.) og forsterker Technips tilstedeværelse i offshore fasilitetsmarkedet i Nordsjøen, sier Odd Strømnes, direktør for Technip i Norge, i meldingen.

Sevan Marine er kjent for de sylinderformede offshore-installasjoner som selskapet har utviklet.

Technip har vært tilstede i Norge i 25 år og har rundt 750 ansatte i Norge. Med hjelp av den nye investeringen i Kanfa ønsker de både å styrke seg på norsk sokkel samt få tilgang til andre markeder.

- Vi er veldig fornøyde med denne avtalen og muligheten til å jobbe med Technip. Vi har over en periode vurdert forskjellige strategiske alternativer for Kanfa og er trygge på at dette vil tjene både Kanfa og eierne, sier konsernsjef Carl Lieungh i Sevan Marine.

Han legger til at deres resterende eierskap i Kanfa vil sikre at Sevan vil tjene på fremtidig vekst i selskapet.

Kanfas eierskap i Kanfa Aragon, på 50 prosent, skal ha blitt overført til Sevan og vil ikke være en del av denne avtalen.

ABG Sundal Collier har bistått Sevan Marine i transaksjonen, mens BA-HR har bistått med det juridiske.

Les også:

Tror Norges petroleumreserver vil øke med 7,5 milliarder fatBI-professor til oljenæringen: - Man må være litt galStatoil har pengene. De trenger bare nye selskaper å investere i- Goliat blir seks måneder forsinketBedring for Sevan MarineSer betydelig potensial i Sevan Marine

Publisert:

Her kan du lese mer om