Equinor vurderer havvindinvesteringer på 8,4 milliarder utenfor Kanariøyene

Det har i lang tid blitt snakket om en gigantisk havvindpark utenfor Kanariøyene, og Equinor er interessert i prosjektet.

Publisert:

I en pressemelding fra lokale myndigheter på Kanariøyene kommer det frem at Equinor tenker på å utvikle og drive det som kan bli en av verdens største vindparker utenfor de spanske øyene.

Lokale selvstyremyndigheter sier investeringen vil være på 860 millioner euro (8,43 milliarder kroner), og politikerne har vært i kontakt med selskaper om prosjektet siden desember 2017.

Ifølge myndighetene skal Equinor og lokale politikere hatt flere møter den siste tiden.

Den flytende havvindparken som beskrives skal ha en kapasitet på 200 megawatt, noe som i så fall vil bli en av verdens største vindparker, og vil tilsvare en tredjedel av all fornybar energi som produseres på øya, ifølge myndighetene.

Les også

Vindkraft sto for 14 prosent av Europas strøm

Equinor bekrefter interesse for Kanariøyene

– Vi ser på Kanariøyene som et spennende område for flytende havvind, og har presentert mulighetene vi ser til både lokale myndigheter på Kanariøyene og sentralt i Spania, sier Equinor-talsmann Eskil Eriksen til E24.

Han forteller at Equinor er tidlig i prosessen, og opplyser at de ikke kan gå inn på konkrete prosjektplaner.

– Vi ønsker ikke å kommentere utover dette, ettersom det pågår en prosess i Spania for å avklare rammeverket, sier Eriksen.

I meldingen fra lokale politikere på øygruppen skrives det at man gjentatte ganger har forsøkt å få sentrale myndigheter i Madrid til å definere et rammeverk for å legge til rette for nye havvindprosjekter.

Det samme bekreftes av Equinor når E24 tar kontakt.

– Rammeverket for å starte en utbygging er ikke på plass, sier Eriksen og legger til.

– Vi har vært i dialog de siste månedene.

Les også

Aksjonærgruppe går til klimakamp mot oljekjemper

Flere interessenter

I en studie utført av Kanariøyene foreslås det at en potensiell havvindpark bygges sørøst for øygruppen, utenfor Tenerife og vest for Fuerteventura.

Samtidig kommer det frem av meldingen fra Kanariøyene at det er flere store selskaper som også ønsker å bygge vindpark uten for Kanariøyene.

Men ingen andre selskaper nevnes med navn bortsett fra Equinor.

Om prosjektet settes i gang kan være i drift så tidlig som i 2024 og er ventet å skape mellom 120 og 200 arbeidsplasser over 20 år.

Publisert: