Siemens satser på hydrogentog

Den tyske industrigiganten Siemens går sammen med togselskapet Deutsche Bahn i en satsing på tog drevet av brenselceller som forbrenner hydrogen.

  • NTB-TT
Publisert:

Det nye toget skal testes i 2024, og planen er å erstatte tyske lokaltog som går på diesel, melder Reuters. Rundt 40 prosent av det tyske jernbanenettet er ikke elektrifisert, og dermed brukes dieseltog i stor utstrekning.

– Vi ser et markedspotensial på 10.000 til 15.000 tog i Europa som skal erstattes de nærmeste 10–15 årene. Bare i Tyskland er det snakk om rundt 3.000, sier toppsjef Michael Peter i Siemens Mobility.

Prototypen skal drives av brenselceller som genererer strøm ved hjelp av hydrogen og oksygen. Toget skal også kunne drives av batterier eller via strømledninger, avhengig av hvor det brukes.

Fremstilling av hydrogengass krever mye energi, som kan komme fra fossile eller fornybare kilder. Når gassen forbrennes, dannes det vann og varme.

Det nye toget skal kunne tankes på 15 minutter og ha en rekkevidde på 600 kilometer og en toppfart på 160 kilometer i timen. Testingen skal skje utenfor Stuttgart.

Fra før går det hydrogendrevne tog bygget av franske Alstom nordøst i Tyskland. I Japan kunngjorde Toyota, Hitachi og jernbaneselskapet JR East nylig at de sammen skal utvikle hydrogentog.

Publisert:

Her kan du lese mer om