Equinor: Brann og gasslekkasje på to ulike steder

Men oljegiganten vil fortsatt ikke utelukke en mulig sammenheng mellom de to hendelsene som i løpet av kort tid har rammet Melkøya-anlegget.

Publisert:

Brannen som mandag oppsto i Equinor-anlegget utenfor Hammerfest, var lokalisert i et annet område enn gasslekkasjen som rammet det samme anlegget to uker tidligere. Det opplyser Equinor til E24.

Oljeselskapet utelukker ikke en mulig kobling på direkte spørsmål om hvorvidt hendelsene kan sees i sammenheng. Kommunikasjonsrådgiver Eskil Eriksen sier de først trenger mer fakta på bordet:

– Gasslekkasjen og brannen i turbinen inntraff på forskjellige steder i anlegget, forteller han.

– Og det vil ikke være riktig av meg og spekulere i mulige sammenhenger før vi har fått gjort de nødvendige undersøkelsene og konkludert på granskingen av brannen, fortsetter Eriksen.

Les også

Melkøya-brannen skal granskes: – En alvorlig hendelse

Vet ikke når anlegget kan åpne

Equinor jobber onsdag fortsatt med å kartlegge skadene på anlegget.

– Det tar nok litt tid før vi har oversikt, og kan si noe om omfang. Inntil videre holdes anlegget nedstengt, opplyser Eriksen.

De første meldingene om brannen kom klokken 15.30 på mandag. Da var det kraftig røykutvikling som mørkla deler av Hammerfest.

Equinor stengte raskt anlegget, og evakuerte alt personell som ikke bisto nødetatene med slukningsarbeidet. Brannen ble bekreftet slukket klokken 23.30 samme dag.

Skal gi informasjon til politiet

Tirsdag ble det klart at både politiet og Petroleumstilsynet skal etterforske brannen, som av tillitsvalgte beskrives som svært alvorlig.

Også Petroleumstilsynet kapret overskrifter tirsdag, med sin karakteristikk om at brannen var «en av de mest alvorlige hendelsene i norsk petroleumshistorie».

Equinor kommenterer utspillet slik overfor E24:

– Dette var en alvorlig hendelse, og vi vil granske hendelsen for å få avklart hendelsesforløpet og årsakssammenhengene til brannen.

– Vi vil legge til rette for at politiet og Petroleumstilsynet skal få den informasjonen som de trenger i deres etterforskning og gransking, forsikrer Eriksen.

Publisert: