Pengekrise i Interoil: Utelukker ingen løsninger

Oljeselskapet Interoil må finne 21,6 millioner dollar på kort tid for å fortsette virksomheten sin. Med høy gjeld og en oljepris under press leter selskapet med lys og lykt etter en løsning.

FREMSKYNDER REFINANSIERING: Kassen begynner å bli tom i oljeselskapet Interoil Exploration and Production. Nå har selskapet hyret inn Arctic Securities for å finne en plan for refinansiering.
Publisert:

Oljeselskapet Interoil Exploration and Production har nå fremskynder arbeidet med å finne en løsning på selskapets pengeskvis.

Arctic Securities er hyret inn for å bistå, og skal i tillegg undersøke «andre strategiske muligheter», ifølge børsmeldingen. Selskapet utelukker altså ingen alternativer, og skriver at målet er å presentere en løsning for aksjonærer og interessenter i november.

Selskapet har slitt med virksomheten i Peru og Colombia og har høy gjeld. Nå skriver de at «det blir stadig vanskeligere å få lokale banker til å bidra med kapital og finansielle garantier for å støtte driften», og legger til at den lave oljeprisen har gjort situasjonen enda verre.

Selskapet trenger blant annet penger for å innfri kravet fra Colombia om å stille en bankgaranti på 10,5 millioner dollar for at selskapet skal få beholde rettighetene på letelisensen LLA-47.

I tillegg til dette forfaller et usikret banklån på 3,6 millioner dollar i de nærmeste månedene, og da må selskapet også fornyet en bankgaranti på 7,5 millioner dollar.

Selskapet hadde en kontantbeholdning på 16,4 millioner dollar ved utgangen av andre kvartal, mens driften tappet 4,7 millioner dollar fra kassen. Takket være nye lån på 15,3 millioner dollar, var kontantbeholdningen relativt uendret i kvartalet. Gjelden var på hele 63 millioner dollar.

Det skal avholdes en telefonkonferanse klokken 14.00 norsk tid mandag ettermiddag. Selskapet legger frem sitt regnskap for tredje kvartal den 24. november.

Les også:

Interoil ser flere «triggere»Interoils produksjon falt i marsInteroil-sjefen satser på eget selskap

Publisert: