Sevan-trøbbel vil ikke påvirke Goliat

Sevan Marine har kontrakt for å levere flytende produksjonsinnretning.

Publisert: Publisert:

Eni jobber for tiden med utbyggingen av Goliat-feltet, hvor Sevan Marine har kontrakten for å levere konseptet for den flytende produksjonsinnretningen. Men hva skjer om Sevan Marine nå går konkurs?

Sevan Marine har havnet i en økonomisk hengemyr, og sliter blant annet med gjeld som nå må restruktureres. Selskapet hadde egentlig planlagt en emisjon på 275 millioner dollar, men har måttet avbryte dette arbeidet etter et massivt aksjeprisfall. Selskapet er også snart i brudd med lånebetingelsene for flere av sine lån.

Selskapet disponerer flere flytende produksjonsenheter, men ingen av disse er i operasjon på norsk sokkel. Selskapet har dog en kontrakt for leveranse av konseptet til den flytende produksjonsenheten på Enis pågående Barentsutbygging Goliat.

Les også: - Gjennombrudd for norsk teknologi

Flere har nevnt mulighetene for at Sevan går konkurs, men Eni er ikke bekymret for om dette skjer.

- Vi kommenterer ikke andre selskapers drift og virksomhet, og det inkluderer også Sevan Marine. Generelt kan jeg si at Goliat-prosjektet går i henhold til plan, og vi forventer ikke å bli berørt uansett utfallet av den situasjonen som Sevan Marine er i, sier Andreas Wulff, kommunikasjonssjef i Eni Norge, til Oilinfo.

Goliat-feltet ligger i lisens 229 i Barentshavet, og inneholder trolig rundt 180 millioner fat oljeekvivalenter. Operatør Eni har en andel på 65 prosent i lisensen, mens Statoil har en andel på 35 prosent.

Få flere saker fra E24-partner PetroMedia i mailboksen

Publisert: