53-åring omkom i ulykke på Troll

Det var en 53 år gammel mann som mistet livet da store bølger traff en Statoil-rigg i på Troll-feltet i Nordsjøen. Mannen var ansatt i Aker Solutions, bekrefter selskapet.

TRUFFET: Det var riggen COSL Innovator på Troll-feltet som onsdag kveld ble truffet av en bølge én person mistet livet. Illustrasjonsbilde fra Troll-feltet.
Publisert: Publisert:

– Den omkomne jobbet ved subsea-avdelingen på Ågotnes, sier kommunikasjonsdirektør Bunny Nooryani i Aker Solutions til Bergens Tidende torsdag formiddag.

Mannen var bosatt i Oslo.

Det var 106 personer om bord på riggen COSL Innovator, som driftes av Statoil, da ulykken skjedde onsdag ettermiddag. 44 personer ble brakt til land, mens 59 offshorearbeidere er igjen på riggen mens den torsdag seiler mot Fedje i Hordaland.

To personer ble også skadd i ulykken onsdag kveld, og de ble brakt i helikopter til sykehus i henholdsvis Bergen og Florø. Den ene av dem, en 36 år gammel mann, fikk lettere skader i det som Haukeland sykehus betegner som en fallulykke.

Statoil opprettet et mottakssenter for ansatte og berørte på et hotell ved Flesland, hvor de får tilbud om krisehjelp.

– De evakuerte skildrer en dramatisk og svært alvorlig hendelse. Dette er en utrolig trist dag for oss, sier informasjonssjef Gisle Ledel Johannessen i Statoil til NRK.

Det var vind i orkan styrke og opptil 15 meter høye bølger på Troll-feltet da ulykken skjedde. Redningshelikoptrene kunne derfor ikke lande på riggen, men ble løftet opp med vinsj én etter én.

Les også

Borerigg evakuert etter dødsulykke på Troll

Les også

Drivende lekter fører til storevakuering i Nordsjøen

Les også

Én omkom da bølge traff Statoil-plattform

Publisert: