Fiskarlaget kritisk til Hywind-prosjektet: Mener det ikke tas hensyn til fiskeinteressene

Fiskarlaget er kritisk til Equinors vindkraftprosjekt Hywind Tampen i Nordsjøen.

Dette er en illustrasjon av hvordan Equinor ser for seg vindkraftparken i Nordsjøen.
Publisert: Publisert:

Hywind Tampen skal etter planen bidra til å delelektrifisere inntil fem installasjoner på sokkelen, og Equinor har uttalt at de håper å fatte en endelig investeringsbeslutning for prosjektet i høst.

Dersom alt går som planlagt, blir elleve vindmøller med 8 MW-turbiner installert. Vindmøllene skal delelektrifisere plattformene på Gullfaks og Snorre og vil dekke om lag 35 prosent av kraftbehovet på de fem installasjonene, og kutte CO₂-utslippene med rundt 200.000 tusen tonn, ifølge Sysla.

Les også

Kværner ser vind-muligheter fra California i vest til Japan i øst

Høringsbrev

I høringsbrevet fra Fiskarlaget påpekes det imidlertid at vindturbinene er planlagt midt i gode fiskefelt i Nordsjøen, og at den planlagte vindmølleparken kan ødelegge for fiskeriene i området. De krever derfor en ny vurdering av plasseringen, skriver avisen.

– Vi har møtt liten vilje og forståelse fra Equinors side til å lytte til og ta hensyn til våre innspill, skriver Norges Fiskarlag i sitt høringssvar. Høringsfristen for konsekvensutredningen for Hywind Tampen-prosjektet går ut fredag.

– Vi opplever at vi har en åpen dialog med fiskeriinteressene, sier Equinors talsperson Eskil Eriksen. Han legger til at selskapet vil gå nøye gjennom høringsinnspillene.

Les også

– Dagens klimatiltak er i langt ifra nok

Les også

Kan fortsette å bygge vindkraft på Frøya

Les også

Derfor er vindkraft billigere enn kullkraft: Får drahjelp av CO₂-priser

Publisert:

Her kan du lese mer om