Otovo og Tibber inngår grønt samarbeid

Tibbers teknologi for smart strømstyring skal gjøre solcelleanleggene fra Otovo mer lønnsomme. 

GRØNNE GRÜNDERE: Otovo-sjef Andreas Thorsheim (t.v.) og Tibber-sjef Edgeir Aksnes.
Publisert: Publisert:

To populære norske startup-selskaper innen grønn teknologi skal samarbeide om solceller og strøm.

Det ene er Tibber, selskapet som kjøper inn kraft når det er billigst og på den måten garanterer kundene 20 prosent lavere strømregning.

Det andre er Otovo, som leverer solcellepaneler i privatmarkedet.

Ifølge selskapene selv har et samarbeid vært etterspurt lenge.

Les også

Symboltunge solceller på Oslo rådhus og Slottet: – Et flott signal

- Vi fikk inn kunder som spurte om ikke Tibber og Otovo kunne samarbeide flere ganger i uken. Det var jo logisk: Den beste appen for strømstyring og innkjøp av billig strøm og det smarteste solcelleselskapet, sier Andreas Thorsheim, adm. direktør i Otovo i en pressemelding.

Naturlig utvidelse

Tibber-sjef Edgeir Aksnes forteller at folk gjerne vil nyte godt av mulighetene som smart lading og solceller gjør, så fremt det er enkelt. Det mener han appen deres sørger for.

- Vi kan allerede styre lading av elbiler og smarte termostater og mye annet, så det var en naturlig utvidelse å samarbeide med de største på solceller i Norden, sier Aksnes.

Selskapene opplyser at Otovo nå kommer til å overføre eksisterende strømkunder til Tibber på samme vilkår som de har hatt tidligere.

Les også

Mener dyr strøm bidro: Solenergi økte 29 prosent i fjor

100 øre per kilowattime

Samarbeidet skal hjelpe kundene å få størst mulig verdi ut av solenergien som produseres. Når et Otovo-solcelleanlegg monteres, blir dette koblet på nett. Da kan en app som bruker smart-teknologi styre forbruk av energi til tidspunktene der solenergien gir størst mulig verdi for kunden.

Tibber tilbyr solcellekundene 100 øre for hver kilowattime de sender ut på nettet når de bruker mindre strøm enn de lager, heter det i pressemeldingen.

Samtidig styrer Tibber-appen de gjenstandene som bruker mest strøm i huset, som for eksempel elbilladeren, for å bruke minst mulig strøm når strømmen er dyr.

Publisert:

Her kan du lese mer om