Bloomberg: Saudi Aramco vil kjøpe Equinor-eiendeler

Saudi Aramco skal være interessert i å kjøpe seg inn i norske Equinors skifergass-virksomhet i Marcellus-området, skriver Bloomberg.

STORE GASSRESSURSER: Dette bildet er fra Equinors virksomhet i Marcellus-området i Ohio, hvor selskapet utvinner gass. Ifølge Bloomberg skal oljekjempen Saudi Aramco være interessert i å kjøpe seg inn i denne virksomheten, enten gjennom et fellesforetak eller gjennom direkte kjøp av eiendeler. Equinor vil ikke kommentere spekulasjoner.
Publisert: Publisert:

Nyhetsbyrået viser til kilder med kunnskap om saken.

Investeringen kan enten bli gjort i form av et fellesforetak med Equinor, eller gjennom et rent kjøp av en eiendel, ifølge byråets kilder.

Dersom det skjer, vil det i så fall bli den saudiske oljegigantens første investering i gassproduksjon utenfor Midtøsten, ifølge Bloomberg.

Et slikt grep ville bidra til å spre risiko for selskapet, som har sin aktivitet konsentrert i Midtøsten men har lite aktivitet i resten av verden.

Selskapet har de siste årene lagt om strategien og kjøpt seg ytterligere opp innen petrokjemisk produksjon og raffinerier, og har planer om å øke andelen gass i virksomheten.

Equinor opplyser til E24 at selskapet ikke vil kommentere på rykter og spekulasjoner.

Ingen avgjørelse tatt

Ifølge nyhetsbyrået kan Saudi Aramco også investere i andre selskaper, og ingen beslutning er tatt når det gjelder en eventuell investering sammen med Equinor.

Det norske selskapet ville kunne få mer ammunisjon til å utvide sin virksomhet gjennom et partnerskap med det saudiske selskapet, skriver Bloomberg. Byrået har tidligere meldt at Equinor ønsker å selge eiendeler i Eagle Ford-området i USA.

Det norske energiselskapet omtaler Marcellus som det nest største gassområdet i verden.

Equinor gikk først inn i Marcellus-området i 2008, og har siden kjøpt seg ytterligere opp.

Jakter på USA-gass

Reuters skrev tidligere i år at Aramco var på jakt etter gassressurser i USA, og at selskapet var villig til å bruke milliarder av dollar på dette. Selskapet eier allerede USAs største raffineri, Motiva i Houston.

– Vi har appetitt på ytterligere investeringer i USA. Aramcos internasjonale gassteam har fått en åpen plattform til å se på gass-oppkjøp langs hele verdikjeden. De har fått betydelig finansiell ammunisjon – milliarder av dollar, sa Aramcos toppsjef Amin Nasser til Reuters tidligere i år.

Det saudiske oljeselskapet skal også tidligere ha vært på jakt etter eiendeler i USA, hvor produksjonen innen olje og gass fra skiferfelt har økt kraftig de siste årene.

Publisert:

Her kan du lese mer om