Opec+ enige om produksjonskutt

Oljeprisen faller tilbake fra dagens høyder etter landene i Opec+ er enige om et produksjonskutt på 100.000 fat per dag.

Illustrasjonsbilde
Publisert:

Oljeprisen har steget gjennom mandagen, etter at kilder til Bloomberg og Reuters mener det vil komme nyheter om produksjonskutt fra oljekartellet. På det høyeste var prisen tett oppunder 97 dollar fatet.

Ved 14.15-tiden kom de første meldingene om at landene i Opec+ er enige om produksjonskutt på 100.000 fat per dag. Kort tid senere bekreftet oljekartellet produksjonskuttet.

Like etter nyheten falt oljeprisen rundt 60 cent, men få minutter senere er prisen tilbake på nivåene fra før meldingene kom.

Les på E24+

Tror på enorm vekst for sjømat: Her ville ekspertene investert

Et fat Nordsjøolje (brent spot) koster ved 14.30-tiden 96,55 dollar fatet, en oppgang på 4,76 prosent fra midnatt.

Produksjonskuttet på 100.000 fat per dag fra oktober, innebærer at Opec+ reverserer produksjonsøkningen som ble iverksatt ved starten av september.

Opec og Opec+ skriver i meldingen at intensjonen av oppjusteringen av produksjon i september var at det bare skulle gjelde den måneden.

Det neste møtet i oljekartellet og dets samarbeidsland skal etter planen holdes 5, oktober, skriver partene i uttalelsen.

Publisert:

Her kan du lese mer om