Oljekrisen bekymrer studentene

De trange tidene i oljebransjen skremmer studentene. 7 prosent sier de har vurdert å bytte studieløp som følge av oljekrisen.

FRYKTER FOR FREMTIDEN: Et stort antall studenter vurderer studiebytte som følge av oljekrisen. Her er en arbeider fotografert om bord på plattformen Deepsea Atlantic
Publisert: Publisert:

Tallet kommer fram i en undersøkelse gjennomført av Sentio på oppdrag for Norsk Studentorganisasjon (NSO) og Universitas. 7 prosent av studentmassen i Norge tilsvarer 20.000 studenter.

I undersøkelsen fikk deltakerne også spørsmål om hva de trodde ville påvirke fremtiden deres mest. 29 prosent svarte krisen i petroleumsnæringen, og dermed er det bare klimaendringer som skremmer norske studenter mer enn fallet i oljeprisene.

Kompetansedirektør Are Turmo i NHO vil ikke anbefale studenter å bytte studium på grunn av usikkerheter i arbeidsmarkedet.

– Vi må ha flere tanker i hodet samtidig. Norge trenger denne typen kompetanse samtidig som vi satser ytterligere på å øke kompetansen mot grønne næringer, sier Turmo til Universitas.

Les også

– Bedrer tilliten til norsk industri

Les også

Statoil har gitt milliarder i tidligpensjon

Les også

100.000 oljejobber borte i USA

Publisert: