Meklingsløsning for oljeindustriens landbaser

Meklingen på landbaseoppgjøret endte med enighet på overtid natt til lørdag. Dermed unngås streik for drøyt 400 ansatte.

UNNGIKK STREIK: Jan Hodneland, forhandlingsleder i Norsk olje og gass.
Publisert: Publisert:

Det er Industri Energi som har meklet om landbaseavtalen på vegne av sine medlemmer. Motparten Norsk olje og gass, som representerer arbeidsgiverne, melder at partene ble enige to og en halv time etter at den opprinnelige meklingsfristen gikk ut.

Det var varslet streik for 408 ansatte på forsyningsbaser langs hele kysten dersom meklingen ikke førte fram.

Forsiktig økning

Det blir ingen økning i det generelle tillegget for de ansatte på landbasene, ifølge Norsk olje og gass. Derimot løftes minstelønnssatsene 6,1 prosent, mens også matpengesatsen og forbundsvise midler økes noe. Andre problemstillinger som skiftgodtgjørelse og reisebestemmelser, skal drøftes av partene i et eget utvalg.

– Selv om vi gjerne skulle sett at vi fikk gjennomslag for flere av våre krav til endringer i avtalen, er vi fornøyde med at det ble oppnådd enighet. Rammene for oppgjøret vil ivareta bedriftenes konkurransekraft og fleksibilitet i en krevende tid, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass.

– Unngikk diktat

Industri Energi stilte før meklingen krav om at de ansattes kjøpekraft skulle opprettholdes, og at de ikke skulle gå ned i lønn.

– Vi slår ring om frontfaget og har fått på plass at det skal være reelle forhandlinger også lokalt. Vi unngår diktat fra arbeidsgiverne, som har frafalt alle sine motkrav, sier forhandlingsleder Frode Alfheim.

– Vi har vist måtehold og forholdt oss til frontfaget når det har vært oppgangstider. Da forventer vi at arbeidsgiverne forholder seg til dette også når det er mer krevende tider, legger han til.

885 Industri Energi-medlemmer er omfattet av landbaseavtalen.

Les også

– Bedrer tilliten til norsk industri

Les også

Så mye kan vi tape i lønn i år

Les også

Fryser lederlønn i Statoil

Publisert:

Her kan du lese mer om