Corvus går ikke på børs likevel

Eierne til det bergensbaserte batteriselskapet Corvus var ikke fornøyd med prisingen, opplyser konsernsjef Geir Bjørkeli.

Ingen børsnotering i denne omgang for Corvus-sjef Geir Bjørkeli.
Publisert:

Batteriselskapet Corvus, som planlegger en solid oppskalering i bergensområdet, vil ikke hente finansiering gjennom en notering på Oslo Børs.

Det opplyser konsernsjef Geir Bjørkeli i en e-post til BT.

– Det blir ingen børsnotering nå fordi eierne ikke var fornøyd med prisen. Siden de derimot er svært fornøyd med utviklingen i selskapet, og siden vi har så gode aksjonærer som vi har, er vi enige om at dette er det beste for Corvus pr. i dag, skriver Bjørkeli.

– Så får vi heller fortløpende vurdere behovet for børsnotering fremover, legger han til.

Vil femdoble fabrikken

Corvus sammenstiller batteriløsninger til båter, og starter snart med produksjon av brenselceller til maritim bruk.

Det er rundt tre år siden selskapet åpnet en fabrikk på 5000 kvadratmeter på Midttun i Bergen. Nå er de klare for å utvide betraktelig.

Selskapet ønsker å femdoble kapasiteten i bergensområdet, ved å bygge en ny fabrikk i Lyseparken i Bjørnafjorden kommune.

Corvus sine lokaler i Bergen i dag.

– Vi trenger rundt 25.000 kvadratmeter i de nye lokalene, som må stå klart innen 2024. De skal ta oss inn i fremtiden, uttalte Bjørkeli i sommer.

I sommer fortalte Bjørkeli til BT/E24 at de vurderte å finansiere utvidelsen ved å hente inn penger fra nye aksjonærer gjennom en børsnotering.

Et annet alternativ er at selskapets eiere blar opp. Blant eierne er både Equinor, Norsk Hydro og Shell.

Equnior ønsker ikke å kommentere børsnoteringen eller andre mulige finansieringsløsninger.

– Vi har til hensikt å fortsette samarbeidet vi har hatt i lang tid med Corvus, sier talsperson Magnus Frantzen Eidsvold i Equinor til BT/E24.

Equnor eier rundt 15 prosent av selskapet gjennom sin ventures-satsing.

– Dette er oppstartsselskaper som jobber med ting som er relevant for oss, der vi ser at vi kan lære, og at vi kan bidra med det vi har, sier Eidsvold.

Vanskeligere marked

Aksjeanalytiker Anders Torgrim Holte i Kepler Chevreux sier det generelt er blitt vanskeligere å gjennomføre børsnoteringer den siste tiden. Etter at store mengder penger har flommet til børsene de siste årene, begynner investorene å bli litt mettet.

– Generelt er markedet for børsnoteringer blitt mye mer selektivt. Det er blitt større krav til størrelsen på selskapene og prisingen av de som noteres, sier han.

Han trekker frem at grønne aksjer hadde en veldig medvind i fjor, og at det var mye lettere å hente inn penger til grønne selskaper da.

– Nå er nok kravene høyere, også for grønne aksjer. Men det gjelder generelt, det er vanskeligere å notere ting på børsen nå. Men dette er en trend vi ser tydelig i hele Europa, sier han.

Publisert: