Equinor planlegger hydrogenanlegg i Storbritannia

Energiselskapet Equinor lanserer tirsdag et prosjekt for å utvikle verdens første anlegg for storskalaproduksjon av hydrogen fra gass i kombinasjon med karbonfangst og -lagring.

Her på Saltend Chemicals Park nær Hull skal Equinor produsere hydrogen.
Publisert:

Anlegget, som skal holde til på Saltend Chemicals Park nær Hull, vil hete H2H Saltend. Prosjektet vil redusere utslipp ved Saltend Chemicals Park med nærmere 900.000 tonn CO2 i året, skriver Equinor i en pressemelding.

Den innledende fasen av prosjektet omfatter en 600-MW autotermisk reformator med karbonfangst, som ifølge Equinor vil være verdens største anlegg i sitt slag til å omdanne gass til hydrogen.

H2H Saltend tar sikte på at industriklyngen i Humber-området skal nå målet om null klimautslipp innen 2040.

– Verden vil fortsatt ha behov for mer energi med lavere utslipp for at vi skal nå målene i Parisavtalen. Det krever en omfattende avkarbonisering av bransjen, der vi mener at karbonfangst og -lagring samt hydrogen kan, og må, spille en betydelig rolle, sier Irene Rummelhoff, konserndirektør for markedsføring, midtstrøm og prosessering i Equinor i meldingen.

– Med private og offentlige investeringer og en støttende linje fra britiske myndigheter, vil H2H Saltend-prosjektet demonstrere mulighetene i disse teknologiene. Sammen kan vi gjøre Humber og Storbritannia til et verdensledende eksempel som andre kan lære av, sier Rummelhoff.

Les også

Skal bli karbonnøytrale i 2050: – Hydrogen kan spille en stor rolle

Les også

Nysnø får USA-partner: – Norge langt framme i skoene

Les også

EU vurderer gigamål for hydrogen

Les også

– Det er jo helt bakvendt!

Publisert:

Her kan du lese mer om