Oljeprisen på opptur

Stiger etter fall på fulle lagre.

OLJEPRISOPPGAN: Her fra det Repsol-raffineriet i Cartagena tidligere i uken.
Publisert: Publisert:

Oljeprisen stiger noe torsdag morgen etter at den amerikanske lettoljen falt tilbake med i overkant av to dollar onsdag fordi de amerikanske oljelagrene steg dobbelt så mye som ventet.

Dette påvirket ikke Brent-oljen i like stor grad og gårsdagens prisfall for Brent var i underkant av en dollar.

E24 BØRS: Følg oljeprisene

Brentkontrakten handles torsdag morgen opp 29 cent til 118,26 dollar fatet. WTI-kontrakten er opp 42 cent til 103,09 dollar fatet.

WTI-prisen er ned rundt 6,7 dollar fra toppen på 109,77 dollar fatet 24. mars i år. Brentoljen er ned med rundt 8 dollar fra toppen på 126,22 dollar fatet 13. mars i år. Brentoljen ble klokken 17.25 i går handlet for 116,99 dollar fatet.

USAs lager av råolje, eksklusive strategiske lager, steg med 3,9 millioner fat i forrige uke sammenlignet mot uken før. Analytikerne hadde ventet en oppgang på 0,9 millioner fat. Det fremgår av den ukentlige lagerstatistikken som presenteres av DOE (US department of Energy).

Bensinlagrene falt med 3,7 millioner fat, mot en ventet nedgang på 1,0 millioner fat. Lagrene med destillert olje falt med 2,9 millioner fat, mot en ventet nedgang på 0,3 millioner fat.

Ifølge oljeanalytiker i DNB, Torbjørn Kjus, var det totale inntrykket «mixed». Mens råoljelagrene var bearish for markedet, var oljeproduktene bullish.

I dag kom det tall som viste at Japans importvolum av råolje og kondensat steg med 6,0 prosent på årsbasis i mars og var på 3,8 millioner fat dagen. Det kan sammenlignes med en årsvekst på +1,8 prosent måneden før, ifølge tidligere presentert statistikk.

Importen av flytende naturgass steg samtidig med 22 prosent på årsbasis i mars (+23 prosent måneden før).

Les også

Obama vil stanse de verste oljepsekulantene
Nytt oljefunn i Nordsjøen
Kinesisk vekst senket oljen - litt

Publisert: