Aker Solutions må kutte inntil 225 stillinger

Aker Solutions opplever en nedgang i markedet for vedlikehold og modifikasjon. Dermed er inntil 225 av deres ansatte overflødige.

GÅR AV: For kort tid siden ble det klart at tidligere konsernsjef Øyvind Eriksen skal trappe ned. Nå melder Aker Solutions om at dårlig marked fører til at selskapet må kutte stillinger.
Publisert: Publisert:

Selskapet opplyser at svikten i markedet vil påvirke ansatte i Stavanger, Kristiansund og Trondheim. I Stavanger alene ligger tallet stillinger som må kuttes på mellom 100 og 150, skriver Stavanger Aftenblad.

Regiondirektør Espen Krogh presiserer at det foreløpig ikke er snakk om oppsigelser.

– Konsernet vil tilby disse ansatte muligheten for å bli flyttet til bemanningsselskapet Aker Advantage, som vil søke å finne nye stillinger de kan gå inn i både innenfor og utenfor selskapet, sier Krogh, som tror på at markedet vil bedre seg. Han viser til at flere oppgaver som kommer i høst, fortsatt ikke er tildelt de ulike selskapene. Derfor kan situasjonen endre seg, mener han.

– I dag er markedet innenfor vedlikehold og modifikasjon vanskelig, men på lang sikt tror vi det er et godt marked. Det vi nå ser er en korreksjon. Plattformene vil ikke forsvinne, og vi er overbevist om at markedet vil bedre seg på sikt, sier Krogh til avisa.

Les også:

Aker Solutions om Russland-sanksjonene: - Kan bety tapte muligheterEn kø av aksjonærer vil bidra med penger til Det norskeStatoil-sjefen: - Vi er ikke i kamp med leverandøreneOljeservicearbeiderne enige med arbeidsgiverne

Publisert: