Equinor-sjef Eldar Sætre skal møte paven på klimakonferanse

Equinor-sjef Eldar Sætre ser fram til diskusjoner om klima og energi når pave Frans neste uke skal møte en rekke oljesjefer på en konferanse.

Pave Frans på besøk i Sverige i fjor.
Publisert:

Det er Vatikanet og universitetet Notre-Dame som har tatt initiativ til konferansen, som finner sted 8. og 9. juni. Den har fått navnet «Energy Transition and Care for Our Common Home».

Equinor, tidligere Statoil, bekrefter at konsernsjef Eldar Sætre er blant topplederne som skal delta.

Topplederne

Sætre ser fram til å få muligheten til å diskutere klimaendringer og den energiomleggingen selskapet er i gang med, opplyser talsperson Bård Glad Pedersen i Equinor til Stavanger Aftenblad.

– Vatikanet og paven har vist et tydelig engasjement i klimasaken. Vi mener det er viktig at mange ulike aktører deltar i debatten om hvordan vi skal møte utfordringene, sier Pedersen.

Toppledere i blant andre ExxonMobil, Eni, BP, Royal Dutch Shell og Pemex vil ifølge Reuters være til stede, og det er ventet at paven skal tale dag nummer to.

Temaene

Det er ventet at paven vil ta opp noen av punktene fra et rundskriv han offentliggjorde i 2015. I en såkalt encyklika anklaget han menneskeheten for å plyndre planeten, drevet av grådighet. Han ba om at all fossil teknologi fases ut «uten forsinkelse» og understreket at klimakvoter bare forsinker den radikale endringen som trengs.

Den katolske kirkens overhode skrev også rike land må bære ansvaret for å ha forårsaket klimaendingene og bør bøte på dette ved å kutte klimautslippene sine og hjelpe den fattige delen av verden slik at de kan møte klimaendringene.

Les også

– Alt må gå bra skal vi nå det målet

Les også

Verdens største fartøy skal løfte boreplattformen på plass

Publisert: