– Schlumberger flytter avdelinger til Norge

Kan gi flere hundre nye arbeidsplasser til Askøy kommune, ifølge NRK.

NORGES-COMEBACK: Etter å ha skrelt staben i Norge skal Schlumberger nå flytte avdelinger i Norge som kan gi flere hundre arbeidsplasser, ifølge NRK. Her er oljeservicegigantens norske toppsjef Pål Kibsgaard.
Publisert: Publisert:

– Det er svært gledelig for Askøy, sier ordfører Terje Mathiassen (Ap) til statskanalen.

I en pressemelding sendt ut av kommunen fremkommer det at Schlumberger, et av verdens største oljeserviceselskap, vil flytte avdelinger fra utlandet til Horsøy.

– Gjennom videre utvikling av Horsøy vil vi som selskap kunne tilby våre kunder mer integrerte totalløsninger, uttaler Skandinavia-sjef Atle Nottveit i Schlumberger i meldingen.

«Signifikant»

Selv skriver kommunen at flyttingen vil kunne gi et «signifikant» antall nye arbeidsplasser. Ifølge NRK er det snakk om flere hundre, men det er uklart hvor statskanalen har anslaget fra.

Schlumberger holder delvis til i Askøy kommune også i dag, og avdelingsflyttingen skal angivelig gi bedre samlokalisering.

Flere av de nye stillingene skal ifølge NRK komme fra firmaet OneSubsea, som er underlagt oljeservicegiganten. Firmaet har allerede et kontor på Horsøy.

Ukjent Norges-skrell

Gladmeldingen kommer etter at Schlumberger har gjennomført storskrell av virksomheten i møte med magrere tider etter oljeprisfallet.

Etter å ha varslet kutt av nærmere 20.000 stillinger i 2015, varslet selskapets norske toppsjef Paal Kibsgaard at ytterligere 10.000 ansatte måtte gå i januar i år.

Selskapet har bekreftet til E24 at også ansatte her i Norge har mistet jobben, uten at de vil si hvor mange det er snakk om.

Publisert:

Her kan du lese mer om