Hitecvision og Agder Energi sammen om grønn satsing

Hitecvision og Agder Energi varsler et bredt samarbeid innen fornybarsatsingen. Det skal satses flere milliarder kroner, og havvind er først ut.

Det vil bli sterk konkurranse om å få bygge ut havvind i sørlige Nordsjøen, og nå melder Agder Energi og Hitecvision seg på gjennom selskapet Vårgrønn. Bildet er fra Hywind-anlegget til Equinor utenfor Skottland.
Publisert:

Selskapene vil ikke tallfeste satsingen, men Hitecvision har tidligere meldt at selskapet vil investere inntil 10 milliarder kroner innen den fornybare sektoren.

Dagens Næringsliv melder at Hitecvision og Agder Energi har blinket ut fire satsingsområder. Det er havvind, hydrogen, bioenergi og batteriteknologi.

Det første målet er å få andeler av de nylig utlyste havvind-konsesjonene i Nordsjøen.

– Vi er gode på mye i Agder Energi, men vi er ikke de beste på offshore, bygge store globale aktører eller har så mye kapital. Derfor trenger vi en partner som Hitecvision, sier konsernsjef Steffen Syvertsen i Agder Energi til DN.

Ole Ertvaag i Hitecvision uttaler at Agder Energi ble valgt framfor Lyse fordi sørlendingene ønsker å bygge nye selskaper, ikke bare investere i prosjekter.

Publisert:

Her kan du lese mer om