Halvert resultat for PGS

Første kvartal ble som forventet et svakt kvartal, men konsernsjefen tror på bedring utover i året og gjentar resultatmålet.

TITAN: PGS' sin seneste generasjon av seismikkskip, her ved Ramform Titan. Med en bredde på 70 meter ved akterenden er det verdens bredeste skip.
Publisert: Publisert:

PGS opplevde et markert fall i både inntekter og resultat i første kvartal, selskapets inntekter kom inn på 293 millioner dollar, eller 1.730 millioner kroner, ned fra 395 millioner dollar på samme tid i fjor.

Inntektsnedgangen slår også ut på driftsresultatet som blir mer enn halvert; 45 millioner dollar mot 97 millioner dollar i fjor.

- Som guidet i desember 2013 var første kvartal svakt da en større del av flåten gikk på multiklient-oppdrag, et lavere forhåndssalg innen multiklient, en sesongmessig svakere prising for kontraktsseismikk og at en høyere andel av flåten var i transit eller på verft, sier konsernsjef Jon Erik Reinhardsen i en kommentar.

Resultat før skatt ble enda magrere sammenlignet med fjoråret, dette kom inn på 13 millioner dollar - ned fra 88 millioner dollar.

Selskapet tegner imidlertid et mer positivt bilde fremover og påpeker at nær 80 prosent av kapasiteten for 2014 nå er booket.

Selskapet gjentar sin guiding for 2014 og venter seg et brutto driftsresultat (EBITDA) på 900-950 millioner dollar.

EBITDA i første kvartal var på 139 millioner dollar.

PGS påpeker at tilbudsveksten i seismikkindustrien ventes å være moderat de kommende årene fordi eldre skip vil bli tatt ut av flåten. PGS sitt estimat for hvor mange seismikk-streamere det vil være i markedet innen slutten av 2015 er nå 13 prosent lavere enn for seks måneder siden.

Les også:

TGS og PGS skal hente inn seismikk i CanadaLavere flåteutnyttelse for PGSPGS skal jakte oljedata for StatoilFinansieringen i havn for PGS

Publisert: