Milliardkontrakt fra Equinor til Technip FMC

Technip FMC skal legge rør og utføre installasjonsarbeid på tre prosjekter på norsk sokkel. Avtalen kan bli verdt 1,8 milliarder kroner.

Konsernsjef Eldar Sætre.
Publisert:

Oppdraget omfatter rørlegging og installasjon offshore på:

  • Gassimportsystemet for Snorre Expansion. Expansion-prosjektet er et prosjekt som skal forlenge levetiden for Snorre. Det skal legges en 24 kilometer lang rørledning mellom Gullfaks og Snorre for å kunne gi trykkstøtte og øke utvinningen på Snorre. Arbeidet offshore skal gjøres i 2021 og 2022.
  • Satellittfeltet Breidablikk som skal endelig vedtas til høsten blir et subsea-felt som skal kobles til Grane-feltet
  • Satellittfeltet Askeladd Vest skal også vedtas endelig til høsten. skal kobles på Askeladd, som igjen er en satellitt til Snøhvit-feltet i Barentshavet. Alle feltene er subsea.

Da det var høring i Stortinget om oljeskattepakken brukte Equinor blant annet Breidablikk som et konkret eksempel på hvilke prosjekter som ville bli en realitet med en skattepakke.

I mai ble det klart at TechnipFMC skal nedbemanne rundt 700 stillinger, eller mer enn hver femte ansatt. Disse kontraktene er imidlertid ikke nok til å stanse dette:

– Nei dessverre, men dette er viktige kontrakter som bidrar til aktivitet. Dette gjelder særlig i fabrikasjon og på våre kontorer på Orkanger og Lysaker, sier kommunikasjonsdirektør Lars Ole Bjørnsrud i TechnipFMC til E24/Aftenbladet.

– Avtalene sikrer at vi har trygghet for virksomheten framover. Derfor er det en veldig viktig kontrakt, legger han til.

Sparer kostnader

Peggy Krantz-Underland, anskaffelsesdirektør i Equinor, sier i en uttalelse at selskapet er glade for å gi TechnipFMC disse nye store oppdragene innen rørlegging og marine installasjonstjenester på norsk sokkel.

– Ved å gi tre oppdrag til samme leverandør oppnår vi effektivitetsgevinster og kostnadsbesparelser. Det vil også gjøre det mulig med en samordnet oppfølging av hele leveransen i gjennomføringsfasen. Dette vil skape verdi for alle parter, sier hun.

Peggy Krantz-Underland.

Offshorearbeidet skal etter planen utføres i perioden fra 2021 til 2023. Oppdragene omfatter fabrikasjon og legging av rørledninger, installasjon av undervannsstrukturer og kontrollkabler samt oppkobling og testing av systemer.

– I en utfordrende periode for bransjen har vi som mål å fortsette å realisere potensialet i vår prosjektportefølje på norsk sokkel. Det må skje i nært samarbeid med våre leverandører for å sørge for at vi skaper verdi og aktivitet i Norge. Dette vil bidra til å opprettholde jobber i leverandørindustrien, og videreutvikle den viktige kompetansen som bransjen har bygget opp, uttaler Krantz-Underland.

Kontraktene på både Breidablikk og Askeladd Vest er avhengig av en endelig investeringsbeslutning fra Equinor og partnerne.

Hør podkast om situasjonen i oljebransjen:

Publisert:

Her kan du lese mer om