Politiet forlenger oppholdsforbud på Frøya

Publisert: Publisert:

Oppholdsforbudet i vindpark-anlegget på Frøya ble innført i august i fjor, etter flere straffbare handlinger over en lengre periode.

Forbudet har blitt forlenget en rekke ganger, sist frem til 29.februar.

Fredag opplyser politiet i en pressemelding at forbudet forlenges til og med 30.april.

Det har vært et høyt konfliktnivå rundt vindkraft i Trøndelag det siste året. Utbyggingen på Frøya har ført til sterke protester, og siden arbeidet ble satt i gang for fullt i fjor sommer har en rekke hendelser blitt anmeldt til politiet.

I juli i fjor tok fire personer med finlandshetter seg inn på området, og dekket til overvåkningskameraene med plast. I begynnelsen av januar ble en mann i 30-årene dømt til fengsel for skremmende og hensynsløs atferd i trafikken mot en kvinne som jobbet ved anlegget.

For en måneds tid siden brant flere sprengningsmatter og en gravemaskin til nærmere tre millioner kroner i anlegget. Politiet mente at brannene var påsatt.

– Bakgrunnen for forlengelsen er at forutsetningene er de samme som da forbudet ble innført, heter det i pressemeldingen fra politiet fredag.

Oppholdsforbudet gjelder ikke personer som har tilgang til å arbeide lovlig på stedet. Politiet innfører også droneforbud over stedet.

Publisert:

Her kan du lese mer om