NHO: - Nå går det bedre i Rogaland

Bedrifter i Rogaland melder om bedre tider.

NHO melder om bedre tider for bedrifter i Rogaland. Her sveiser i aksjon på Rosenberg Worley i Stavanger.
Publisert: Publisert:

I medlemsundersøkelsen av NHO-bedrifter i Rogaland for september, kommer det fram at bedriftene er i ferd med å komme til hektene etter en anstrengt korona-periode.

– Disse tallene viser at næringslivet i Rogaland har kommet seg til hektene igjen, og vel så det, sier regiondirektør Tone Grindland i NHO Rogaland i en pressemelding.

Les også

Equinor og Vår Energi vurderer gassrør til ammoniakkanlegg

– Noen bedre enn normalt

– Det er fortsatt næringer og bedrifter som sliter og har utfordringer foran seg som følge av korona-nedstengningen. De aller fleste bedriftene våre (80 prosent) gjør det likevel like bra eller bedre enn i en normalperioden, altså før korona. Det er enormt gledelig og oppmuntrende, fortsetter hun.

Her er noen nøkkeltall:

  • 57 prosent (landssnittet er 55 prosent) av medlemsbedriftene i undersøkelsen har samme omsetning som i en normalperiode.
  • 23 prosent (landssnittet er 20 prosent) av bedriftene har høyere omsetning enn i en normalperiode.
  • 20 prosent (landssnittet er 26 prosent) av bedriftene har lavere omsetning enn i en normalperiode.
Les på E24+

Olje og gass taper oppslutning i Rogaland

Grindland peker videre på at korona-pakkene har virket og bedriftene har kommet raskt i gang igjen etter en vanskelig periode.

– NHO har som mål om å skape 250.000 nye lønnsomme jobber i privat sektor innen 2030. Det må bedriftene klare hvis velferdssamfunnet fortsatt skal være slik vi kjenner det for kommende generasjoner.  Korona har dessverre satt oss tilbake i dette arbeidet. Nå er bedriftene innenfor de fleste sektorene klare, oppsummerer Grindland.

Publisert: