Brann i oljetanker ved Stureterminalen er slukket

Brannvesenet skal være ferdig å slukke brannen i oljetankeren «Dubai Harmony» ved Stureterminalen skal være under kontroll.

Publisert:

Politiet fikk melding om røykutvikling og mulig brann klokken 10.59. Pressekontakt i Equinor, Eskil Eriksen, sier til E24 at det brant i maskinrommet på et fartøy som lå til kai på Stureterminalen, og at de har av sikkerhetsmessige årsaker, evakuert personellet på terminalen.

Klokken 13.10 opplyser brannvesenet på Twitter at brannen er slukket.

Prosessanlegget på Kollsnes like ved Stureterminalen er ikke påvirket av hendelsen, får E24 bekreftet av Gassco.

Equinor opplyser i en pressemelding ved 13-tiden at det var 102 personer på Stureterminalen da hendelsen inntraff. Etter evakueringen er det 22 personer med beredskapsoppgaver igjen på terminalen.

Dubai Harmony er eid av selskapet Dubai Navigation fra De forente arabiske emirater, ifølge VesselsValue. Skipet er bygget på Samsung-verftet i 2005, het tidligere Telleviken og er på 115.400 dødvekttonn. Dubai Harmony seiler under Liberia-flagg.

Stureterminalen

Arne Pettersen, avdelingsleder i 110-sentralen i Hordaland sa til VG at det er 40 kubikk med olje om bord i båten, men at det ikke skulle være noen stor eksplosjonsfare. Likevel ble det opprette en sikkerhetssone på 500 meter rundt skipet, og at det kom en del svart røyk.

Det er et mannskap på 23 personer om bord i båten, i tillegg til syv personer fra brannvesenet.

Publisert:

Her kan du lese mer om