Derfor fratrer Noreco-sjefen

«Lite konstruktivt samarbeidsklima» ligger bak administrerende direktør Svein Arild Killinglands avskjed i Norwegian Energy Company.

BYTTER SJEF: Noreco gjør endringer i toppledelsen etter uenigheter mellom ledelsen og styret.
Publisert:

Dette opplyser styrets nestleder Silje Christine Augustson.

- Det går på samarbeidsklimaet mellom styreleder og administrerende direktør. Det er uholdbart i den situasjonen selskapet er i. Timingen er ikke ideell, men vi får ikke løst utfordringene ved å ha et lite konstruktivt samarbeidsklima, sier hun til E24.

Det har vært store endringer i kriserammede Noreco den siste tiden.

Erik Henriksen ble i siste halvdel av oktober valgt til ny styreleder i selskapet. Han representerer selskapets største aksjonær Sabaro Investments, som kontrollerer 30,04 prosent av aksjekapitalen.

- Styreleder er misfornøyd med hvordan selskapet har utviklet seg det siste året, sier Augustson.

Aksjelive:Følg Noreco her!

- Er dere bekymret for tidspunktet for lederskiftet?

- Det hadde vært mer bekymringsverdig dersom man ikke hadde ordnet opp i dette. Selskapet trenger at alle drar i samme retning , sier hun.

Forståelse av enighet

Styrenestlederen mener at prosessen rundt Killinglands fratreden har vært ryddig.

- Jeg synes dette er håndtert på en profesjonell måte fra begge sider. Det har vært en konstruktiv dialog med administrerende direktør, sier hun.

Det fremgår ikke av meldingen om Killinglands avskjed om den er frivilling eller ikke. E24 har vært i kontakt med Killingland, som ikke har ønsket å kommentere dette.

- Var det enighet rundt beslutningen?

- Det er min klare forståelse, sier Augustson.

Nedskrivinger og gjeldsproblemer

Noreco har vært rammet av en rekke problemer under Killinglands periode i sjefsstolen. Disse toppet seg da selskapet i oktober varslet store forventede nedskrivninger på Huntington og Oselvar.

Det ble også opplyst at negativ utvikling i produksjonene fra feltene gjorde det lite sannsynlig at selskapet ville kunne oppfylle sine lånebetingelser mot slutten av det inneværende året og neste år.

Selskapet «forfølger enhver løsning», og er i tett kontakt med obligasjonseiernes tillitsmann, Nordic Trustee.

I etterkant av krisemeldingen stupte Noreco-aksjen. Fra et nivå på rundt ni kroner, handles den i dag for 2,25 kroner - inkludert en opptur på snaut 15 prosent i dagens handel.

- Hva tenker dere om selskapet videre?

- Det er ikke så mye mer å si nå. Vi jobber som kjent hardt for å komme frem til den best mulige løsningen for alle interessenter, sier Augustson.

- En positiv erfaring

Svein Arild Killingland viser til styret for kommentarer rundt avskjeden.

Han forteller imidlertid at han har tro på at det teamet som nå styrer Noreco kommer til å lykkes.

- Jeg kommer til å se tilbake på tiden i Noreco som en positiv erfaring tross alle utfordringene. Jeg har jobbet sammen med over 50 meget dyktige og dedikerte kolleger, sier han.

- Mye positivt har skjedd i selskapet, som dessverre overskygges av produksjonproblemene.

Les også:

- Norecos siste oppdatering ser ut som et marerittNormal produksjon på HuntingtonPublisert:

Her kan du lese mer om