Aibel sikret kontrakt verdt 5 milliarder

- Dette har vi jobbet hardt for, sier konsernsjef Jan Skogseth.

GLAD DAG: Tildelingen er en anerkjennelse for Aibel og styrker vår posisjon som foretrukket leverandør av vedlikeholds- og modifikasjonstjenester på norsk sokkel, sier konsernsjef Jan Skogseth i Aibel.
Publisert: Publisert:

Statoil har forlenget avtaler med flere store underleverandører de siste dagen. Fredag varslet Aker Solutions at det har sikret forlengelse av en eksisterende kontrakt til en verdi av tre milliarder.

Fredag ettermiddag varslet Aibel, som blant annet kontrolleres av Johan H. Andresens Ferd, at Statoil har innfridd en opsjon som forlenger dagens kontrakt med to år.

Den forlengede kontrakten har en samlet verdi på rundt fem milliarder kroner.

Aibel har dermed fått fornyet tillit fra Statoil, og fortsetter arbeidet på samtlige plattformer og landanlegg som selskapet er på i dag. Selskapet blir dermed fortsatt oljegigantens største leverandør innen vedlikeholds- og modifikasjonsarbeid.

‒ Vi har jobbet hardt for å kvalifisere oss til opsjonen. Tildelingen er en anerkjennelse for Aibel og styrker vår posisjon som foretrukket leverandør av vedlikeholds- og modifikasjonstjenester på norsk sokkel, sier konsernsjef Jan Skogseth i Aibel.

Les også: Andresen splitter opp eierskapet i Aibel

2.500 medarbeidere
Statoil V&M engasjerer rundt 2.500 medarbeidere i Aibel. Gjennom to kontrakter er selskapet til stede på anlegg og installasjoner på hele sokkelen.

Den ene gjelder landanleggene Kårstø, Kollsnes og Sture. Den andre gjelder offshoreanleggene Draupner, Statfjord, Oseberg, Huldra/Veslefrikk, Njord, Kristin, Norne og Hammerfest LNG.

Opsjonen som nå er utøvd, gjelder fra 1. august 2014 og varer til 31. juli 2016.

Les også:

Publisert: