Nedbemanningen i Statoil er ferdig

Statoil er i mål med planene om nedbemanning. Siden 2012 er det blitt 5.000 færre ansatte i selskapet.

KUTTET ANSATTE: Statoil er i mål med den planlagte nedbemanningen. Nå har selskapet 5.000 færre ansatte.
Publisert: Publisert:

Målet med den foreløpig siste nedbemanningsprosessen var å komme ned i mellom 20.700 og 21.100 ansatte innen utgangen av 2016. Nå er målet nådd, skriver Stavanger Aftenblad.

– Ved utgangen av november var det 21.105 ansatte i Statoil, inkludert konsulenter. Tallene for desember foreligger ikke ennå, men det har vært en ytterligere reduksjon. Vi vet også at noen skal slutte i begynnelsen av 2017, så vi er innenfor det estimerte intervallet, sier talsperson Ola Anders Skauby i Statoil.

Skauby sier at Statoil skal jobbe kontinuerlig med forbedring og effektivisering for å opprettholde og styrke konkurransekraften. Han kan ikke love at Statoil er ferdig med nedbemanninger selv om målet med den foreløpige siste kuttprosessen er oppnådd.

– Ved inngangen til 2017 er vi der vi sa vi skulle være. Så er det vanskelig å si noe om en normalsituasjon i disse dager hvor vi hele tiden må være klare for forandring. Vi kan aldri utelukke personellmessige endringer, men det foreligger heller ingen nye estimater eller måltall, sier Skauby.

Les også

Ny rapport: Disse bedriftene skal ansette 1.000 ingeniører

Les også

Oljetoppene om Opec, jobbkutt og markedet: – Vi tror 2017 blir et veldig tøft år

Les også

Oljeåret – fra 27 til 57 dollar

Publisert: