Reinertsen-tillitsvalgt om Aker Solutions-oppkjøp: – Alternativet ville nok vært konkurs

Reinertsen-tillitsvalgt sier de ansatte er spente etter at bedriften får ny eier, men mener oppkjøpet er godt nytt for de ansatte.

LETTET: NITO-tillitsvalgt i Reinertsen, Kåre Walseng, er fornøyd med at Aker Solutions kjøper bedriften.
Publisert:

Torsdag kom meldingen om at den kriserammede oljeleverandøren Reinertsen kjøpes opp av Aker Solutions.

Aker Solutions betaler 212,5 millioner kroner for bedriften.

NITO-tillitsvalgt i Reinertsen, Kåre Walseng, mener dette er godt nye for de ansatte, når E24 snakker med ham kort tid etter at nyheten er sluppet.

Risikerte konkurs

– Folk er veldig spente, men sånn jeg ser det er oppkjøpet positivt for oss ansatte, sier Walseng, og legger til:

– Alternativet hadde vært verre.

– Og med alternativet mener du..?

– Alternativet ville nok vært konkurs.

Les også

Hardt oljebremsrammede Reinertsen vant kontrakt: – Vi hadde aldri drømt at det skulle bli så ille

Walseng påpeker at det fortsatt gjenstår å få svar fra Konkurransetilsynet på om oppkjøpet går gjennom.

– Men vi håper den formaliteten går i orden. Aker Solutions er i samme bransje som oss, og jeg ser frem til å jobbe opp mot det profesjonelle systemet de har. Vi har fått med oss en bra aktør, sier Walseng.

– Den optimale løsningen

Det har blitt jobbet hardt med å finne en løsning for den kriserammede bedriften de siste tre månedene. Totalt har 48 investorer vært involvert i prosessen, står det å lese i en pressemelding fra advokatfirmaet Arntzen de Besche.

Da det kom frem hvor alvorlig den økonomiske situasjonen i selskapet var, var det imidlertid ingen av investorene som ville ta over eierskapet i Reinertsen.

– Alternativet til den løsningen gjeldsnemnda nå har lyktes å komme frem til, ville vært en konkurs. Det ville igjen medført at alle de ansatte hadde mistet jobben, og at det ikke ville blitt noen dividende til kreditorene, sier advokat Joar Grimsbu i pressemeldingen.

Les også

Oljegigantene ikke lenger like interessert i Norge

Når Aker Solutions nå kjøper opp selskapet, blir olje og gassvirksomheten videreført, og både ansatte og kunder blir tatt vare på. Videre blir det dividende til kreditorene.

– Reinertsen AS og gjeldsnemnda mener dette er den optimale løsningen for alle involverte, understreker advokat Joar Grimsbu.

Aker Solutions-ansatte positive

Hovedtillitsvalgt for LO i Aker Solutions, Atle Teigland.

De ansatte i Aker Solutions er positive til selskapets overtagelse av det kriserammede leverandørselskapet Reinertsen.

– Vi ser på dette som en mulighet til å styrke selskapets posisjon på norsk sokkel. Nå ser vi frem til å få de ansatte over fra Reinertsen, og håper vi får til en god integrasjonsprosess i samarbeid med de tillitsvalgte der, sier konserntillitsvalgt for LO i Aker Solutions, Atle Teigland.

Han påpeker imidlertid at oppkjøpet må godkjennes av Konkurransetilsynet først.

– Tror dere risikoen for nedbemanning kan øke som følge av overtagelsen?

– Det vil alltid være utfordringer knyttet til et oppkjøp, men nå velger vi å se på mulighetene fremfor utfordringene. Det er en styrke at de to bedriftene blir slått sammen. Vi vet at det er mange dyktige folk i Reinertsen, og de har også med seg svært viktige kontrakter på norsk sokkel, sier Teigland.

Nedbemanning og lønnsnedgang

De siste månedene har vært svært tøffe for de ansatte i Reinertsen. Som følge av lavere oljepriser har de opplevd nedbemanning og permitteringer.

I fjor gikk også de ansatte med på å gå ned i lønn for å berge arbeidsplasser og selskap.

– Det er aldri positivt å gå ned i lønn, men det er nok ikke det som har vært lengst fremme i tankene hos de ansatte, sier Walseng.

– Nedbemanningene har vært det verste, og vi har jo fått halvert styrken i forhold til hva den var. Med lønnsnedgang kunne vi bidra til å berge likviditeten i bedriften, legger han til.

Les også

Aker Solutions kjøper oljeserviceleverandøren Reinertsen i Norge

Les også

Oljegigantene ikke lenger like interessert i Norge

Les også

– Vi hadde aldri drømt at det skulle bli så ille

Publisert: