– Viktig steg på veien mot svar for skadde oljearbeidere

Ennå får ikke skadde oljearbeidere sin egen kommisjon. For Gisle Meininger Saudland (Frp) var diskusjonen i Stortinget et viktig steg på veien.

Gisle Meininger Saudland (Frp) har fått mange henvendelser fra fornøyde oljearbeidere etter runden i Stortinget torsdag.
Publisert: Publisert:

Stortingsrepresentanten fra Flekkefjord stilte i slutten av februar spørsmål til arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Her lurer Gisle Meininger Saudland (Frp) om statsråden vil sette ned en kommisjon for å kartlegge omfanget og vurdere kompensasjon til skadde oljearbeidere.

Torsdag ettermiddag ble interpellasjonen behandlet i Stortinget.

– Det er ingen grunn til å tvile på at flere tidligere oljearbeidere kan ha fått ødelagt helsa si på grunn av forhold i arbeidsmiljøet, sa Røe Isaksen under debatten.

Da hadde Saudland sagt at han nå vil komme til bunns i saken en gang for alle med å sette ned en kommisjon, hvor de skadde selv også er representert. I løpet av debatten tok representanter fra flere partier ordet og ga uttrykk for støtte til en slik kommisjon.

Les på E24+

Ekofisk-direktøren møtte igjen kolleger han visste var ti år yngre enn ham. Nå så de ut som de var 30 år eldre

Les også

Skadde oljearbeidere blir sak på Stortinget

Frp-politikeren er fornøyd med responsen på spørsmålet han stilte statsråden og debatten i Stortinget.

– Alle som tok ordet etter at jeg hadde innledet, var positive til å gå videre med saken. Statsråden sa at han ville se videre på den, sier Saudland til Aftenbladet.

Han påpeker at en interpellasjon gir utgangspunktet for en debatt i Stortinget og at det ikke fattes noe vedtak.

Dermed er det altså ennå ikke bestemt at en kommisjon for å se på oljearbeidernes arbeidsmiljø skal settes ned.

– Vi kommer til å følge med på at statsråden gjør det han sa han ville gjøre. Hvis det ikke skjer, kommer vi til å få fattet et vedtak som sier at dette skal skje.

– Så du er fornøyd og mener en kommisjon vil komme?

– Ja, dette gikk som vi ønsket. Alle sa i debatten at de var positive, og det var et klart og tydelig flertall for å se på om det er blitt begått urett mot oljearbeidere.

Saudland forteller at han etter diskusjonen i Stortinget har fått veldig mange henvendelser fra skadde oljearbeidere som nå er veldig glade.

– Det har haglet inn med meldinger og mange har ringt meg. Nå skal jeg ta kontakt med flere av de andre representantene som engasjerte seg i debatten, så skal vi i fellesskap finne den beste måten å få avsluttet denne saken på, sier Saudland.

LES MER OM SKADDE OLJEARBEIDERES KAMP FOR OPPREISNING:

Oljefeltet Ekofisk: Kameratskapet. Kicket. Og hjerneskaden
Publisert: