HELGE LUND: – Lofoten og Vesterålen må åpnes for oljeleting

Konsernsjef Helge Lund i StatoilHydro mener det er hans demokratiske rett å hevde selskapets interesser for områdene utenfor Lofoten og Vesterålen.

Publisert:

- Jeg må arbeide med politikerne for å få til en åpning av disse områdene. Min jobb er å påpeke hvilke muligheter det gir for landsdelen, sier Lund til Teknisk Ukeblad.

Områdene utenfor Lofoten og Vesterålen er i dag stengt for oljevirksomhet. Det er kun Oljedirektoratet som på vegne av norske myndigheter foretar seismiske undersøkelser i området.

Har letelisens

Ett av selskapene som har letelisenser utenfor Lofoten i det området som kalles Nordland VI, er StatoilHydro

OSE

STL

. Like før stortingsvalget i 2001 måtte selskapet avbryte en leteboring. Siden da har området vært midlertidig stengt av miljøhensyn.

- Det er min demokratiske rett å hevde StatoilHydros interesse uavhengig av hva som er politisk korrekt. Jeg skal respektere de beslutningene politikerne tar, men det er viktig at våre synspunkter blir hørt, sier Lund.

StatoilHydro-sjefen understreker at det er svært viktig for utviklingen av sokkelen at vi har interessant og prospektivt leteareal tilgjengelig.

Forsvarlig utvikling

- Jeg mener at vår kunnskap og våre erfaringer viser at vi kan utvikle området på en miljømessig forsvarlig måte, sier Lund som mener befolkningen i nord er positiv.

- De ser på hva Snøhvit har betydd for Hammerfest og Finnmark og hvilke store ringvirkninger det gir. Flertallet ønsker å delta i denne utviklingen, sier Helge Lund.

Til forsiden

Publisert: