Odfjell Drilling vil kutte i bemanningen: Tilbyr sluttpakker til alle på land

Odfjell Drilling skal kutte i arbeidsstokken, men selskapet sier de ikke vet hvor mange som må gå.

KUTTER I EGNE REKKER: Konsernsjef Simen Lieungh i Odfjell Drilling taqr nå grep for å svare på oppbremsingen i oljemarkedet.
Publisert:

Riggselskapet Odfjell Drilling har nå sendt ut et tilbud om sluttpakke til alle de 600 som har faste stillinger på land i selskapet. Tilbudet har også gått ut til ingeniørene.

Det er dermed ikke slik at alle de 600 ansatte skal gå, slik andre medier har opplyst, ifølge konserndirektør for kommunikasjon, Gisle Johanson.

Han forteller til E24 at selskapet ikke har gjort noen endelig beslutning på hvor mange stillinger de faktisk mener må kuttes:

– Det er ikke definitivt bestemt. Det vil komme i løpet av våren, sier Johansen til E24.

– Vi ønsker å motivere til frivillighet ved å sende ut dette tilbudet, legger han til.

Sverdrup-kontrakt lindrer smerten

Det er den kraftige oppbremsingen i oljemarkedet som er årsaken til at Odfjell Drilling nå ser på bemanningen sin.

– Vi har en gjennomgående sterk nedgang etterspørsel av våre tjenester. I 2014 gjennomførte vi noen reduksjoner og vi har nå en full gjennomgang av støttefunksjonene i konsernet. Dette er det første leddet i den prosessen, sier Johansen.

Selv om ingeniørene ikke er en del av det som kalles støttefunksjonene, har disse også fått tilbudet om sluttpakker. Med støttefunksjoner regner man med administrasjon, personal, og andre lignende funksjoner.

Til tross for kuttene finnes det lyspunkt for selskapet. Forrige onsdag annonserte de at selskapet har sikret seg en ingeniørkontrakt for boringen som skal skje på selve boreplattformen på det gigantiske Johan Sverdrup-feltet som nå skal bygges ut.

Odfjell skal være én av underleverandørene til Aibel, som sikret seg kontrakten for plattformdekket på boreplattformen. Kontrakten for Odfjell er vert omkring 110 millioner kroner, ifølge selskapet.

– Kontrakten gir arbeid til en del av våre ingeniører, rundt 50 stykker, forteller Johansen.

Les også

Seadrill skal spare over 1,8 milliarder

Les også

Kutter mer etter Sverdrup-tap:- Tapet er en skuffelse

Les også

Kutter 760 millioner: Utelukker ikke at ansatte må gå

Publisert:

Her kan du lese mer om