Venstre: – Spikeren i kista for månelandingen

Statoils milliardtap på Mongstad er spikeren i kista for regjeringens månelanding, mener Venstre.

MENER MONGSTAD ER FERDIG: Venstreleder Trine Schei Grande. Her på sitt kontor på Stortinget. FOTO: JAN PETTER LYNAU / VG
Publisert: Publisert:

– Skrinlegg gasskraftplanene en gang for alle, oppfordrer Venstres leder Trine Skei Grande.

Hun viser til at det i forrige uke ble meldt at gasskraftverket på Kårstø har stått stille i ett år, og fortsatt vil være ute av drift det kommende året. Så kommer nyheten om Statoils tapssluk på Mongstad.

– Vi leser at regjeringens månelanding går med årlige underskudd og står i fare for å bli lagt ned. Nå må regjeringen droppe prestisjen og innse at den beste løsningen er å stenge ned gasskraftverkene, og bruke rensepengene på bedre prosjekter andre steder, sier Skei Grande i en e-post til NTB.

– Mongstad slipper ut over 3 prosent av Norges samlede utslipp, og er Norges største enkeltutslipp. Å få fjernet disse utslippene, samtidig som vi bruker rensepengene på bedre prosjekter som gassterminalen på Kårstø eller i Grenland vil være et god start for den nye miljøvernministeren, sier Skei Grande.

Til Statoils ønsker om å få lempet på miljøkravene, sier Venstre-lederen at Statoil allerede har flere gratiskvoter enn de klarer å bruke.

– Det er behov for flere miljøkrav i Norge, ikke færre, sier hun.

LES OGSÅ:

Frp: Mongstad-nedleggelse en ønsket politikk

Giske vil sette seg inn i Mongstad-saken

Vurderer å legge ned Mongstad

Publisert: