Det Norske: - Svært bra på Sverdrup

Det norske oljeselskap er fornøyd med brønnresultatet.

Publisert:

Et av de største funnene på norsk sokkel de siste tiårene, Johan Sverdrup, vokser stadig i omfang.

Tirsdag morgen melder Det norske at avgrensingsbrønnen på «Fault Margin» i lisens 265 i Johan Sverdrup-funnet er i ferd med å avsluttes. I børsmeldingen fremgår det at oljeselskapet mener brønnresultatet er svært bra.

LES OGSÅ: Det norske vil hente nye milliarder

- Fjerner usikkerhet

- Resultatet fjerner usikkerheten om reservoarkvaliteten i den delen av Johan Sverdrup som grenser inn mot feltets vestlige hovedforkastning, skriver selskapet videre.

I lisensen har Det norske en eierandel på 20 prosent, Petero har 30 prosent, mens Statoil er operatør med eierandel på 40 prosent.

Nyheten løfter Det norske-aksjen på Oslo Børs. En halvtime ut i handelen tirsdag formiddag er aksjen opp 3,73 prosent.

LES OGSÅ: «Svært bra» melding løfter Det norske

Hensikten med avgrensingsbrønnen var å undersøke reservoaregenskaper og tykkelse i sentrale Sverdrup. Brønnen påtraff en brutto oljekolonne på 82 meter, som er den største oljekolonnen som er påvist til nå i feltet.

Selskapet skriver videre at hovedreservoaret hadde svært gode egenskaper i et 38 meter tykt intervall, som er den største tykkelsen som er målt i feltet.

- Mest verdifullt

Det skal nå bores et cirka 800 meter sidesteg vestover med målsetting å undersøke oljepotensialet på grunnfjellshøyden vest for Sverdrup.

Boringen i lisensen er sett på som et viktig steg for å kartlegge og påvise hele potensialet i Johan Sverdrup-området.

Feltet er det desidert største funnet som er gjort på norsk sokkel de siste 20 årene, og kan ende opp med å bli blant de to-tre største noensinne.

Siden feltet fortsatt bare er under utforsking, spriker anslagene ganske mye. Mens Arctic tidligere anslo Johan Sverdrup til å inneholde mellom 1.700 og 3.300 millioner fat olje, tror Arctic-analytikerne nå at det finnes mellom 1.840 og 3.570 millioner fat olje på feltet.

Det gjør i så fall feltet til det tredje største på norsk sokkel, bak gigantene Statfjord og Ekofisk.

Johan Sverdrup regnes som en av to viktigste verdiene for det Røkke-kontrollerte oljeselskapet.

«De to meste verdifulle eiendelene er eierandelen på 20 prosent i PL 265, som inneholder en del av Johan Sverdrup-feltet, og eierandelen på 35 prosent i Ivar Aasen-feltutbyggingen», skrev selskapet i rapporten for første kvartal.

LES OGSÅ:

Publisert: