Første junidag blir strømprisen på 1,77 kroner

Strømprisene i Sør-Norge har skutt i været igjen etter forrige ukes prisfall. I Oslo-området er døgnprisen onsdag på 1,77 kroner kilowattimen, utenom nettleie og avgifter.

Illustrasjonsbilde av en kraftlinje.
Publisert: Publisert:

I forrige uke opplevde Sør-Norge noen dager med lavere strømpris, som bunnet ut på 35 øre kilowattimen lørdag.

Men dette varte ikke lenge. Denne uken har prisen steget igjen, og i morgen har Sør-Norge hatt tre dager på rad med priser på over 1,70 kroner kilowattimen.

Årets første junidag byr på en døgnpris på strøm på 1,77 kroner kilowattimen i Oslo og Bergen, mens Kristiansand ligger noe høyere med 1,81 kroner kilowattimen. Da kommer nettleie, avgifter og påslag til strømselskapet i tillegg.

I tillegg må regjeringens strømstøtte trekkes fra. Denne blir beregnet i slutten av hver måned, og baseres på månedssnittet på strømprisen.

I den dyreste timen onsdag koster strømmen i Sør-Norge rundt to kroner kilowattimen.

Prisene i Midt- og Nord-Norge holder seg fortsatt på de svært lave nivåene de har ligget på i vinter og vår. Onsdag ligger prisen på 61 øre kilowattimen i Midt-Norge og 11 øre kilowattimen i Nord-Norge.

I motsetning til store deler av Sør-Norge, hvor kraftsituasjonen nå regnes som stram, har områdene lenger nord rikelig med vann i magasinene. I tillegg er kapasiteten for å frakte kraften sørover begrenset.

Les også

Lørdag får Sør-Norge laveste strømpris på ett år

Publisert:

Her kan du lese mer om