SPENNENDE OLJE-DAG: Ny oljeprisrekord

Oljeprisen nådde i dag ny rekord.

Publisert:

Nordsjøolje koster onsdag ettermiddag 95,19 dollar per fat. Dette er rekord og første gang nordsjøoljen kryper over 95-tallet.

Den amerikanske WTI-oljen nådde onsdag ettermiddag 98,63 dollar fatet, også dette er rekord. Prisen på WTI-oljen har steget med rundt 30 dollar bare siden august, ifølge Reuters.

Følg oljeprisen på Børs24.

Lagrene krymper

Dagen har vært preget av forventninger rundt de ukentlige oljelagertallene fra USA. Hvis disse tallene viser større nedgang en antatt i de store råoljelagrene i USA, fører det isolert sett til oljeprisoppgang - og i dag lå det i luften at oljeprisen kunne nå 100 dollar for første gang.

Men råoljelagrene falt kun med 0,8 millioner fat. Det er noe mindre enn det som var ventet på forhånd. Konsekvensen er at oljeprisen onsdag kveld faller noe tilbake etter rekord-prisene tidligere på dagen.

Les også: Oljen kan bli "stemt hjem" i dag

Frykter krise

Det internasjonale energibyrået frykter at den kraftige økningen i Kina og Indias forbruk kan føre til oljekrise innen 2015.

I løpet av de neste åtte årene vil disse landenes samlede import øke med 14 millioner fat olje til totalt 19 millioner fat.

Er ikke veksten i tilbudet tilsvarende, betyr det krise, frykter IEA.

Les også: Frykter oljekrise innen 2015.

Publisert: