Rosenberg-verftet får storkontrakt på Gjøa-feltet til en snau milliard

Oljeselskapet Neptune Energy (tidligere kjent som Engie og GDF Suez) melder at de har tildelt oljeserviceselskapet WorleyParsons Rosenberg kontrakten for å levere en ny modul til Gjøa-feltet.

WorleyParsons Rosenberg Verft
Publisert:

Etter det E24 erfarer er kontrakten verdt like i underkant av en milliard kroner. WorleyParsons skal levere en ny modul for prosessering og eksport av oljen og gassen som produseres på det nye subsea-feltet Nova, og som sendes derfra til Gjøa-plattformen i Nordsjøen.

Operatøren Wintershall og de andre lisenspartnerne overleverte onsdag denne uken utbyggingsplanen for Nova-feltet til olje- og energiminister Terje Søviknes. Feltet skal koste 9,9 milliarder kroner å bygge ut.

Ifølge en melding fra Neptune vil ombyggingsarbeidet og installasjonen av den nye modulen på Gjøa foregå frem til 2021, når Nova skal i produksjon, og vil sysselsette opp til 300 personer på det meste.

– En milliardkontrakt er kjempebra. Det er et kvalitetstegn for oss. Vår viktigste leveranse er trygge arbeidsplasser med god horisont. For de ansatte gir det trygghet når de ser at vi har arbeid framover, sier klubbleder Roy Inge Nilsen på WorleyParsons Rosenberg, ifølge NTB.

Les også

Årets første PUD: Nå har Wintershall overlevert utbyggingsplanen for Nova-feltet

Wintershall og partnerne tar regningen

Direktør for Nova-prosjektet i Neptune Energy, Arild Jåsund, opplyser til E24 at alle kostnadene til prosjektet dekkes av selskapene i Nova-lisensen. Tilkoblingen av subsea-satellitten Nova sørger for å forlenge den økonomiske levetiden for Gjøa-plattformen.

– Gjøa-plattformen var designet for å være et knutepunkt i området, og med denne tilkoblingen oppnår vi det man ønsket og planla for. Det er blant annet tilrettelagt plass til modulen og de nye stigerørene fra Nova på Gjøa-plattformen, sier Jåsund.

– Påvirker dette modifikasjonsprosjektet produksjonen på Gjøa?

– Det vil gå parallelt, men det vil være nedstengning i noen kortere perioder, blant annet når modulen skal løftes på plass, sier Jåsund.

Neptune utøver nå en opsjon i kontrakten de allerede har med WorleyParsons. Oljeserviceselskapet vant en såkalt Feed-kontrakt i fjor i konkurranse med andre leverandører og har siden den gang bidratt med prosjekterings- og ingeniørarbeidet.

Nå skal de både stå for innkjøp, bygging, installasjon og igangsetting av den nye modulen.

Gjøa-plattformen drives av Neptune Energy, som tidligere var kjent som Engie.
Les også

Sikrer seg milliardkontrakt under navnefesten

Les også

– Vi tror dette skal la seg gjøre

Les også

Eni vurderer å bygge et nytt «Mini-Melkøya»

Publisert:

Her kan du lese mer om