Statkraft selger andel i havvindpark for 6 mrd.

På få dager har Statkraft kvittet seg med eierandeler i havvindparker for over 12 milliarder kroner.

SELGER ANDEL: Dudgeon-vindparken ble åpnet tidligere i år.
Publisert:

Statkraft har inngått en avtale om å selge sin eierandel på 30 prosent i Dudgeon Offshore Wind Limited til et kinesisk konsortium, melder Statkraft tirsdag morgen.

Kjøperen er et konsortium ledet av China Resources (Holdings) Company Limited – et statseid kinesisk selskap.

Prisen som er avtalt for aksjeposten på 30 prosent er 555 millioner britiske pund, noe som med dagens kurs tilsvarer 6,21 milliarder kroner.

Prisen er basert på en estimert balanse per 31.12.2017 og vil bli justert for avvik mellom den faktiske og den estimerte balansen, skriver Statkraft.

Les også

Statoil åpner vindpark til 12,7 milliarder kroner

Må godkjennes

Gjennomføring av avtalen forutsetter godkjenning fra kinesiske og tyske konkurransemyndigheter, og antas å være betinget av aksept fra koreanske konkurransemyndigheter.

Avtalen er ventet å gå gjennom i første kvartal 2018.

Statkraft skriver at avtalen er i tråd med selskapets strategi om å ikke investere i nye havvindprosjekter og selge seg ut i eksisterende havvindparker. Etter transaksjonen har Statkraft kvittet seg med alle engasjementer innen havvind.

Det forrige salget av vindkraftprosjekter ble annonsert så sent som 15. desember.

Da var det eierandelen på 40 prosent i havvindparken Sheringham Shoal som ble solgt til den britiske fondsforvalteren Equitix.

Les også

Industrien ønsker storsatsing på havvind

12 milliarder

Salgsprisen for den eierandelen var på 558 millioner britiske pund, noe som med dagens kurs tilsvarer vel 6,2 milliarder kroner.

Statkraft har altså på få dager solgt havvind for over 12 milliarder kroner.

Havvindparken Dudgeon (402 MW) ligger utenfor kysten av Norfolk i Storbritannia og ble offisielt åpnet 22. november i år av eieren Statoil (35 prosent), Masdar (35 prosent) og Statkraft (30 prosent).

Sheringham Shoal ligger utenfor kysten av Norfolk og har vært i drift siden oktober 2012. Også der vil det fortsatt være et solid norsk innslag på eiersiden ettersom Statoil eier 40 prosent.

Les også

Analytikernes dom over Statoils milliardkjøp i Brasil

Les også

Vestas inngår batterisamarbeid

Les også

Gjenoppliver Tofte med bioanlegg til 500 mill.

Publisert: