Lundin har forsøkt å stabilisere borebrønn i en uke

I en uke har mannskapet på flyteriggen Island Innovator forsøkt å stabilisere en borebrønn i Barentshavet etter et uhell forrige lørdag.

UROLIG BRØNN: Oljeselskapet Lundin jobber fortsatt med å stabilisere en brønn i Barentshavet. (Illustrasjonsfoto)
Publisert: Publisert:

– Det som skjedde, var at vi holdt på å kjernebore på brønn Alta III, og så fikk vi et slamtap, det vil si at vi mistet retur av borevæske, sier Jan Roger Berg, leder av boreavdelingen i Lundin Norway AS, til Stavanger Aftenblad.

Petroleumstilsynets direktør Sigve Knudsen sier at saken følges opp. Lundin forsikrer at selskapet har kontroll.

– Det er vanlig rutine at man pumper inn et tetningsmateriale for å restabilisere slamsøylen. Det holder vi på med nå. Trykket er innenfor rammene av det som formasjon og fôringsrør er testet til. Ventiler og barrierer fungerer som de skal. Det eneste er altså slambarrieren, som vi prøver å reetablere, sier Berg, som legger til at det ikke har vært utslipp eller er fare for det.

Selskapet Island Drilling eier flyteriggen. Den samme riggen var involvert i en ulykke på Askøy i Hordaland i mai 2013. Da strømmet det plutselig vann inn i et pumperom, og 63 personer måtte evakueres. Bellona kritiserte i ettertid hendelsen.

– Island Innovator er en lavkostplattform fra Kina. Den viste seg å ha feil ved bunnventilene ved ankomst Norge, het det i en uttalelse fra Bellona.

Publisert: