Robert søker fem nye ansatte. På en fergetur måtte han rømme fra søkerstormen

Telefonen har nesten ikke stått stille den siste uken for direktøren i den lille nisjebedriften PcP i Stavanger etter at det kom frem at de trengte flere ansatte.

LEVERER TIL OLJEINDUSTRIEN: PcP produserer rister og leverer blant annet til oljeindustrien. Her viser direktør Robert Bjørklund frem noe av det nisjebedriften PcP lager.
Publisert: Publisert:

I forrige uke fortalte direktør Robert Bjørklund til nettstedet Sysla at hans bedrift PcP hadde snudd en dårlig trend, og at de nå ser etter nye ansatte. Responsen lot ikke vente på seg.

Den siste uken har han fått anslagsvis over tusen henvendelser på telefon, mail, sosiale medier – i tillegg til at folk har kommet bort til ham på gaten, fergen og i butikken.

– På en biltur fra Stavanger til Oslo forrige torsdag, fikk jeg kun fri fra telefonen på strekningene der det ikke var dekning, forteller Bjørklund til E24.

Til Sysla fortalte Bjørklund at han opplevde så stort trøkk på en fergetur sist helg at han måtte ta med seg datteren og evakuere ned til bilen under dekk.

– Føler oss privilegerte

Direktør i PcP, Robert Bjørklund.

– Men det er utelukkende en fin ting å oppleve, og vi føler oss ufattelige privilegerte. Vi holder til på Forus, midt i vandrerruten til enkelte av de store oljeleverandørselskapene. Og det har vært fælt å se folk komme gående fra allmøter, etter å ha fått nok en dårlig nyhet, sier Bjørklund til E24.

Bedriften hans har hatt en omsetningsvekst i første kvartal på 31 prosent, og de forventer en omlag like god vekst for andre kvartal.

– Vi leverer rister til bygg og olje, to bransjer som begge har slitt, men vi har klart å møte markedet på en god måte. I tillegg har vi røsket litt opp i rutiner og system, og har klart å få nytt liv i organisasjonen, sier Bjørklund.

Ikke unikt

Etter at oljeprisen begynte å falle i 2014, har en rekke ansatte i oljebransjen og tilknyttet virksomhet mistet jobben. De seneste beregningene viser at oljebremsen har kostet 36.453 jobber.

Les også

Svensk bilindustri trenger 500 ingeniører – nå ser de mot Norge

Det er ikke bare Bjørklund som har fått erfare at pågangen kan bli ekstrem når det først lyses ut nye jobber i industrisektoren.

Selskapet Wood Group Mustang Norway utlyste i februar 20 stillinger. Det endte opp med at de fikk 2.700 søknader. Da Elkem utlyste 70 stillinger i mars, fikk selskapet 1.700 søknader, mens Aker-eide MHWirth fikk 400 søknader til fem jobber i starten av 2015.

– Kan ikke gi jobb til alle

PcP har bare ti ansatte på nåværende tidspunkt, men veksten gjør altså at de satser på å oppbemanne med i alle fall fem i første omgang. De har hatt en utlysning ute med kort frist, og har fått veldig mange kvalifiserte søkere. På mandag legges nok en utlysning ut.

– Utfordringen blir å klare å sile ut kandidater blant så mange flinke folk. Det blir en tøff utvelgelsesprosess, men vi kan jo ikke gi jobb til alle, sier Bjørklund.

I tillegg til alle henvendelsene fra folk som ønsker jobb, har bedriften også opplevd at folk har kommet på døren med henholdsvis pizza, blomster og smågodt.

– Det er tydelig at folk er sulteforet på gode nyheter. Vanligvis tenker jo ikke folk så mye på trappetrinnene de går i, eller risten foran døren – som er det vi produserer. Men nå føler vi oss veldig sett, avslutter Bjørklund.

Les også

Elkem fikk 1.700 søknader til 70 stillinger

Les også

Nær 500 søkte på én stilling som resepsjonist

Les også

Arbeidsministeren om Nav-tall: – Situasjonen er fortsatt krevende

Publisert: