Sevans redningspakke på målstreken

Mandag skal aksjonærene endelig bestemme seg.

REDNINGSMANN: - Jeg har kjøpt noen aksjer fordi jeg har tro på selskapet og tror de har veldig god teknologi. De har en meget vanskelig økonomisk struktur og denne må rettes opp, sa investor Jens Ulltveit-Moe da han satset noen millioner på Sevan Marine.
Publisert:

Alle de viktigste obligasjonseierne til Sevan Marines totalt fem obligasjonslån på til sammen fire milliarder kroner bestemte fredag å si ja til den varslede redningsplanen for det gjeldstyngede selskapet.

Det skjer etter en lang periode med knallharde forhandlinger med riggselskapets kreditorer om å komme til en varig finansiell restrukturering.

Dermed gjenstår det for aksjonærene i selskapet å gi sin endelige tilslutning til redningsplanen på en ekstraordinær generalforsamling mandag.

Teekay-planen
Redningsplanen innebærer at det kanadiske rederiet Teekay kjøper Sevans rigger, og at det blir en betydelig eier i selskapet.

Det svært gjeldstyngede riggselskapet kunngjorde 30. september en avtale med Teekay som høyst sannsynlig bidrar til å redde selskapet fra skifteretten.

Det skjer blant annet ved at selskapets tre FPSO-enheter (flytende produksjonsrigger) selges til Teekay.

Samtidig ble det inngått en avtale med Teekay Corporation og eiere av minst to tredjedeler av deres utestående obligasjonslån knyttet til salget av FPSO Sevan Voyageur, FPSO Sevan Piranema og FPSO Sevan Hummingbird til Teekay, innhenting av ny kapital til Sevan Marine og restrukturering av selskapets gjeld.

Teekay kjøper de tre FPSOene for totalt 688 millioner dollar. I tillegg vil de finansiere Voyageur oppgraderingen på rundt 110-130 millioner dollar.

AksjeLongname: Sevan MarineTicker: SEVANMarked: OSEOrganiasonsnummber: 983218180TSID:Trade time: 2011-11-11 17:30:00Last: 0.27Close: 0.26Periode: 7days

- Regner med at det går gjennom
Sevan Marine opplyste i forbindelse med sin tredjekvartalsrapport at første formalisering av avtalen vil skje 30. november, og at dersom selskapet ikke skulle innfri alle detaljene i avtalen, vil en snarlig konkurs være høyst sannsynlig.

Fredrik Lundberg hos Norsk Tillitsmann – som representerer obligasjonseierne i Sevan Marine– sier til Dagens Næringsliv (DN) lørdag at det vil være svært overraskende om planen ikke blir gjennomført.

Ulltveit-Moe trekker seg
Sevan Marines styreleder, Jens Ulltveit-Moe – sier til avisen at han trekker seg når Teekay kommer inn. Rederiet kommer inn med to personer i styret, og Siri Hatlen er foreslått som ny styreleder.

Teekay varslet på sin side sent fredag kveld at det tar sikte på å overta Sevan Piranema fra Sevan Marine for cirka 165 millioner dollar, under forutsetning av nærmere bestemt tilrettelegging av arbeidskapitalen.

Videre opplyser Teekay at de er enige om å utstede cirka 7,1 millioner aksjer i en rettet emisjon til en verdi av 170 millioner dollar til en gruppe institusjonelle investorer.

Samarbeidspartnerne har til hensikt å benytte inntekten av emisjonen til en delvis finansiering av overtakelsen av Piranema, samt delfinansiering av tidligere annonserte anskaffelse av 4 nye shuttletankskip som er planlagt å bli levert i midten av 2013.

Samarbeidspartnerne forventer at den foreslåtte overtakelse av Piranema og sluttføringen av kapitalutvidelsen vil skje samtidig i løpet av fjerde kvartal i 2011.

Gjeldstynget

Finansieringen av Sevan Marine har vært en verkebyll lenge. Den nye ledelsen i selskapet - under konsernsjef Carl Lieungh og styreleder Jens Ulltveit-Moe - sikret en brofinansiering gjennom sommeren og høsten.

I begynnelsen av august meldte Sevan Marine at riggselskapet hadde fått utsatt renteinnbetalingene på sine obligasjonslån for 4 milliarder kroner ut september.

- En hånd på rattet
Det var fredag 27. mai i år at Ulltveit-Moe først kom inn i selskapet, med et kjøp på 26,5 millioner aksjer.

Senere har han gjennom selskapet Umoe Shipping and Energy kjøpt ytterligere med aksjer, til 31,25 millioner aksjer. Dermed er investoren nest største aksjonær i selskapet.

I mai uttalte Ulltveit-Moe at han erkjente at selskapet er i en svært vanskelig situasjon, men at han hadde troen på en positiv løsning.

- Jeg har kjøpt noen aksjer fordi jeg har tro på selskapet og tror de har veldig god teknologi. De har en meget vanskelig økonomisk struktur og denne må rettes opp, sa Ulltveit-Moe.

Det store overhengende spørsmålet var om selskapet ville greie å komme til enighet med kreditorene om en varig restrukturering. Nå ser det ut til å ha ordnet seg.

LES OGSÅ:

Publisert:

Her kan du lese mer om