Framtiden i våre hender: - Tilgrising av Johan Sverdrups navn

Navnskifte for fjorårets største oljefunn skaper harme.

KJÆRT BARN..: Mens oljeminister Ola Borten Moe mener oljefeltet som til nå har hett Aldous Major bedre kler å hete Johan Sverdrup, så raser miljøvernerne i Framtiden i våre hender.
Publisert: Publisert:

– Johan Sverdrup er en svært viktig person i norsk historie, og en nøkkelperson i det norske demokratiet. At han nå får et oljefelt oppkalt etter seg, mener vi er misbruk av et historisk navn, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender i en pressemelding.

Tirsdag annonserte olje- og energiminister Ola Borten Moe at oljefeltet Aldous Major fra nå av skal hete Johan Svedrup- feltet.

Det synes Hermstad er «upassende» gitt tiden vi lever i.

– På 1970-tallet visste vi ikke like mye om klimautfordringene som fulgte med. Men heldigvis var myndighetene smarte nok til å ikke oppkalle feltene etter kjente og kjære norske personer, sier Hermstad.

Borten Moe på sin side Sverdrup som oljefunnet står som et symbol på det folkestyret Norge.

- Det norske petroleumseventyret tilhører hele det norske folk. Det er derfor viktig at navn på større selvstendige utbygginger har en signaleffekt utover sokkelen. Navnevalget bør speile viktigheten av prosjektet og virksomheten, sa Borten Moe.

Les også

22 nye funn på norsk sokkel i fjor

Avaldsnes rommer trolig mindre olje enn anslått

Statoli-sjefen: Spår halvering av norsk olje- og gassproduksjon

.

Publisert: