Tallsmell for DNO i andre kvartal

DNO tapte penger i andre kvartal, etter et kraftig fall i inntektene. Selskapet melder om at det vil trappe opp investeringene og ser lysere på markedet etter en oppgang i oljeprisen.

Tawke-feltet i Kurdistan er viktig for DNO.
Publisert:

Det kommer frem i selskapets kvartalsrapport.

DNO leverer et resultat etter skatt på minus 63,6 millioner dollar, fra 68 millioner dollar ett år tidligere.

Omsetningen ble på 72 millioner dollar i andre kvartal, ned fra 206 millioner dollar ett år tidligere.

Driftsresultatet (ebitda) falt til 12,9 millioner dollar i kvartalet, fra 176,6 millioner dollar ett år tidligere.

– Klare til å handle raskt

Til tross for tapene mener DNO at markedet ser noe bedre ut, og selskapet vil nå øke investeringene sine.

– Den verste effekten av coronapandemien på virksomheten er bak oss, og DNO er tilbake på å identifisere og kapre muligheter, sier DNOs styreleder Bijan Mossavar-Rahmani.

– Vi er likevel klare til å handle raskt, som vi gjorde i mars, hvis en andre bølge kommer, sier han.

Da coronakrisen slo inn for alvor i mars var DNO tidlig ute med å kutte sine investeringer for å sikre nok penger til driften. Nå er selskapet tidlig ute med å trappe opp pengebruken.

– DNO er et av de første oljeselskapene til å trykke på gassen, og startet i juni 2020 med raske snuoperasjoner som leder til en oppgang på 15 prosent i egenoperert produksjon fra nivået i ande kvartal 2020, skriver DNO i kvartalsrapporten.

Les også

DNO med milliardkutt etter virusutbruddet og oljepriskollaps

Trapper opp investeringene

DNO er aktivt i Kurdistan og på norsk sokkel, og sier at den norske skattepakken etter coronakrisen gjør at det ser med nye øyne på den norske porteføljen sin.

– Midlertidige norske skatteinsentiver fører til opptrappede investeringsplaner, skriver DNO i kvartalsrapporten.

Selskapet titter blant annet på utviklingsmulighetene for Brasse-feltet der det er ventet utbyggingsplan (PUD) i 2021, og sier at det «aktivt evaluerer» funnene Iris/Hades, Fogelberg og Trym South, og i tillegg diskuterer DNO med sine partnere om å øke boringen på feltene Ula, Tambar og Brage i 2021.

DNO venter å få tilbake 215 millioner dollar i skatt i andre halvdel av 2020, og sier at 70 millioner dollar av dette skyldes de nylig kunngjorte midlertidige skatteutsettelsene i Norge.

Produksjonen på DNOs felt ble totalt på 101.965 fat oljeekvivalenter per dag i andre kvartal, ned fra 115.207 fat i samme periode i fjor. Selskapets andel av produksjonen falt fra drøye 100.000 fat per dag i fjor til drøye 90.000 fat per dag i årets andre kvartal.

DNO-aksjen er ned nær 50 prosent i år til 5,81 kroner.

Publisert: