Oljeprisen under 50 dollar: Laveste pris på fem måneder

Etter fem måneder med en stabil oljepris over 50 dollar fatet, bikket prisen på et fat nordsjøolje under den symbolske grensen torsdag.

Illustrasjonsbilde av Gjøa-feltet i Nordsjøen.
Publisert:

For første gang siden 30. november bikket oljeprisen under 50 dollar torsdag, altså for første gang på fem måneder.

I skrivende stund koster et fat nordsjøolje for levering i juli 49,79 dollar, ned 1,7 prosent så langt.

Samtidig som oljeprisen er ned, er også kronen svekket.

Samtidig svekkes kronen ytterligere. En euro er blitt 0,7 prosent dyrere i løpet av dagen, og koster i skrivende stund 9,48 kroner. En dollar har blitt 0,3 prosent dyrere, og koster 8,68 kroner.

Den amerikanske lettoljen (WTI) faller også sammen med nordsjøoljen (Brent), og er nå nede i en pris på 46,80, et fall på 1,6 prosent.

Ifølge CNBC er dette det laveste prisnivået WTI har hatt siden OPEC annonserte produksjonskutt i fjor høst.

Ifølge kanalen er det et lavere enn ventet fall i amerikanske oljelagre som er med på å drive prisnedgangen.

Onsdag ettermiddag kom de ukentlige tallene, som viste en nedgang på 930.000 fat, mens det var ventet en nedgang på 2,3 millioner fat.

Avventer OPEC

Oljeorganisasjonen OPEC skal avholde sitt årlige møte den 25. mai. Der vil de diskutere om de skal opprettholde produksjonskuttet på 1,8 millioner fat per dag, som man innførte på møtet i november i fjor.

Et avvik fra det nivået vil kunne drive oljeprisen opp eller ned, avhengig av hva de beslutter.

– Jeg tror oljeprisen vil vise stabilitet så lenge OPEC opprettholder kuttet, sier Petromatrix-analytiker Olivier Jakob til CNBC.

Grafen viser prisutviklingen i nordsjøoljen siden mai i fjor. Etter en solid prisoppgang på slutten av 2017, holdt prisen seg lenge stabil inn i det nye året, før vi fikk en dupp ned mot 50 dollar i mars. Det var først nå at prisen bikket under 50-grensen.
Publisert:

Her kan du lese mer om