Kongsberg Digital kobler seg på ABB for digital skipsløsning

Kongsberg Gruppens digitale satsing fortsetter å skaffe seg internasjonale samarbeidspartnere. Med ABB på laget skal fjernovervåkning og effektivisering av skip bli enda bedre.

Cristian Corotto, direktør for digitale kundeløsninger i ABB Turbocharging, avbildet med konserndirektør Hege Skryseth i Kongsberg Digital under et videomøte.
Publisert: Publisert:

Kongsberg Gruppen og ABB melder at ABB Turbocharging nå skal koble seg på Kongsberg Digitals digitale plattform for skipsovervåkning og -analyse: Vessel Insight.

Det betyr at data fra utstyr levert av ABB Turbocharging kan sendes via Vessel Insight-løsningen. På denne måten kan man drive diagnostikk og analyse fra land, enten for å bistå til å løse et problem som oppstår eller se hvordan driften av fartøyet kan forbedres.

Under coronapandemien har denne type løsninger blitt svært viktige, ettersom pandemien i flere tilfeller har gjort det krevende å få fraktet ut teknikere til skip eller å skifte ut mannskap.

– Vårt mål er å gi skipseiere og -operatører muligheten til å hente ut maksimal verdi fra motordataene. Dette samarbeidet vil hjelpe oss med å levere verktøyene og innsikten som trengs for å gjøre driften bedre og virksomheten mer lønnsom, sier Cristian Corotto, direktør for digitale kundeløsninger i ABB Turbocharging.

Les også

Kongsberg Gruppen har hentet tilbake 500 permitterte: Advarer mot å tro at corona er over

Kongsberg Digital har fått en rekke viktige leverandører i maritim industri til å koble seg på deres digitale plattform. Eksempler på dette er utstyrsleverandøren MacGregor og tyske MAN.

– Partnerskap mellom store spillere er nøkkelen for å levere digitale løsninger av høy verdi til maritim sektor til en lavere kostnader og med et raskere tempo, sier konserndirektør Hege Skryseth i Kongsberg Digital.

Nyheten kommer samtidig som selskapet også kunne annonsere en global programvareavtale med oljegiganten Shell.

Kongsberg sikret seg i fjor en kontrakt for å levere en såkalt digital tvilling til Shells gassanlegg på Nyhamna i Møre og Romsdal. Nå vil Shell benytte teknologien over hele verden for å overvåke, analysere og forbedre driften på anleggene.

Les også:

Les på E24+

Bjørn Kjos’ private drama: - Unner ikke min verste fiende å oppleve det

Les på E24+

Gründere satser på havvind. Nå får de Odfjell Drilling i ryggen

Publisert: