Statoil gir milliardkontrakt til Mærsk

Statoil har tildelt Mærsk Drilling en kontrakt til 605 millioner dollar for leie av borerigg til Dagny-feltet

MILLIARDKONTRAKT: Maersk drilling skal leie ut borerigg til Statoils aktivitet på Dagny. 30 km nord for Sleipner (som er avbildet her)
Publisert: Publisert:

AksjeLongname: StatoilTicker: STLMarked: OSEOrganiasonsnummber: 923609016TSID:Trade time: 2012-05-31 17:30:00Last: 137.9Close: 137.7Periode: 7days

Dette melder Statoil i en pressemelding torsdag.

Jack-up riggen skal bore på olje- og gassfeltet Dagny i Nordsjøen. Statoil og partnerne valgte tidligere i år bunnfast prosessplattform som konsept, der gassen skal knyttes opp mot Sleipner-feltet, mens oljen skal transporteres ut med skip.

- Dette blir en helt ny jack-up borerigg som skal bygges ved KeppelFels i Singapore. Det blir den tredje av denne type rigg, bygget på CJ-70 design. Kontrakten har en varighet på fire år med to ettårige-opsjoner og har en verdi på 605 millioner dollar, sier anskaffelsesdirektør i Statoil, Jon Arnt Jacobsen, i en pressemelding fra selskapet.

I pressemeldingen skriver Statoil at produksjonsboringen er planlagt å starte sommeren 2015, og at plattformdekket skal innstalleres sommeren 2016.

- Dagny sammen med satellitt-tilknytningen Eirin er blant Statoils store utbygginger med antatt 300 millioner fat olje- og gass, og vi er tilfreds med at Statoil nå har sikret seg kapasitet i riggmarkedet i tilknytning til dette. Feltutviklingen vil forlenge levetiden og utnytte den ledige kapasiteten på Sleipner i mange år framover, sier Ivar Aasheim, Statoils direktør for feltutvikling på norsk sokkel.

Publisert: