Mener omdiskutert utbygging vil koste rundt 45 mrd.

Equinor og Aker BP har ennå ikke blitt enige om hvordan NOAKA-området i Nordsjøen bør bygges ut. Aker BP-sjefen sier at hans løsning vil koste rundt 45 milliarder.

Konsernsjef Karl Johnny Hersvik i Aker BP på Oljeindustripolitisk seminar i Sandefjord i januar 2019
Konsernsjef Karl Johnny Hersvik i Aker BP på Oljeindustripolitisk seminar i Sandefjord i januar 2019

SANDEFJORD (E24): Aker BP og Equinor har lenge vært uenige om hvordan man skal bygge ut ressursene som ligger i det som kalles NOAKA-området i Nordsjøen (NOA står for Alvheim Nord-området der Aker BP dominerer og KA står for Krafla/Askja-området der Equinor er dominerende).

Det estimeres at området inneholder et sted rundt 500 millioner fat oljeekvivalenter.

Partene er fortsatt ikke enige om en løsning, men under Oljeindustripolitisk seminar i Sandefjord tirsdag kunne Aker BP-sjefen avsløre omtrent hva han tror prosjektet vil koste:

– Vi snakker om rundt 45 milliarder kroner i investeringer. Vi er litt uenige om utbyggingsløsningen, men det sier meg at det er store muligheter på norsk sokkel, sa Karl Johnny Hersvik.

Det prisestimatet omhandler Aker BPs foretrukne utbyggingskonsept, der man vil bygge en sentral plattform som skal fungere som en hub der flere funn i området kan kobles til.

Equinor ønsker på sin side å heller bygge to helt eller delvis ubemannede, og mindre, plattformer fordelt utover området.

– Det var et lite partsinnlegg, humret Arne Sigve Nylund om kommentaren til Aker BP-sjefen.

Nylund er konserndirektør for norsk sokkel i Equinor, og sto ved siden av Hersvik på scenen.

– Det at vi har uenighet bidrar også til at vi kan løfte frem nye løsninger og det kan være sunt, la han til.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå