Det norske dropper problemfelt

Oljeselskapet Det norske dropper utviklingen nord på oljefeltet Jette i Nordsjøen, bare to år etter at feltet ble satt i produksjon.

<p><b>PROBLEMBARN:</b> Administrerende direktør i Det norske, Karl Johnny Hersvik, kvitter seg med problemfeltet Jette.<br/></p>

PROBLEMBARN: Administrerende direktør i Det norske, Karl Johnny Hersvik, kvitter seg med problemfeltet Jette.

Jette var Det norskes første felt med egenprodusert olje, men feltet har budt på en rekke utfordringer. Allerede etter to år har produksjonen begynt å falle, skriver Upstream.

Jette er bygget ut som en undervannsinstallasjon knyttet opp til Jotun B, ifølge Sysla.

Investerte 2,6 mrd.

I 2012 investerte oljeselskapet 2,6 milliarder kroner i feltet.

– Vi tror det er riktig å starte med en liten utbygging før vi tar fatt på større oppgaver. Det norske har gode muligheter til å bli en betydelig utbyggingsoperatør i Norge om noen år. Dette er et viktig steg for å utvikle Det norske til et fullverdig selskap på norsk sokkel med leting, utbygging og drift, sa daværende administrerende direktør Erik Haugane til NTB. 

Skrev ned Jette

I fjor måtte Det norske skrive ned verdier på Jette med 349 millioner kroner i fjerde kvartal.

– Driften har vært stabil på Jette i fjerde kvartal, men produksjonsnivået avtar gradvis. Gjenværende ressurser på Jette har blitt skrevet ned, og som en følge av dette har selskapet skrevet ned verdien på Jette med 349 millioner kroner i fjerde kvartal, sa selskapet den gangen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå