Bergen Bunkers går med i OW Bunker-dragsuget

- En konkurs er nok det beste som kan skje.

<p><b>KONKURS:</b> Fredag forrige uke ble det kjent at OW Bunker hadde tapt mer enn 1,6 milliarder kroner som følge av en kombinasjon av svindel og spekulering i økte oljepriser hos et datterselskap i Singapore.</p>

KONKURS: Fredag forrige uke ble det kjent at OW Bunker hadde tapt mer enn 1,6 milliarder kroner som følge av en kombinasjon av svindel og spekulering i økte oljepriser hos et datterselskap i Singapore.

Etter skandalekonkursen til danske OW Bunker i forrige er det trolig kroken på døren for datterselskapet Bergen Bunkers.

– En konkurs er nok det beste som kan skje. Veldig mye er uklart rundt det juridiske, men det beste for både kunder og leverandører er at man kommer under skifterettens beskyttelse, sier administrasjonssjef Øyvind Fagerli i Bergen Bunkers til BT.

Bergen Bunkers har ikke klart å få tak i sin egen styreleder Jim Pedersen, som også er konsernsjef i OW Bunker.

- Fortvilende

– Det er fortvilende for oss. I og med at vi ikke kan begjære oppbud selv, har andre gjort det. I morgen kl. ti er det berammet et møte i Bergen tingrett, sier Fagerli.

Bak konkursbegjæringen står Måløy Havneservice, Marine Supply, Lorentz Storesund & Sønner og Uno-X Energi. De samlede kravene er på i overkant av 35 millioner kroner. Den største kreditoren er Uno-X Energi, som har et krav på drøyt 16 millioner.

Selskapet varslet tirsdag sine kunder om at ingen nye avtaler vil bli inngått så lenge det er usikkerhet knyttet til selskapets fremtid.

Bergen Bunkers, som har hovedkontor i Bergen, omsatte i fjor for 4,4 milliarder kroner og fikk et resultat før skatt på 19 millioner kroner.

Selskapet, som har 11 ansatte, kjøper og selger bunkers og smøreolje til skip.

Tapte 1,6 milliarder

Fredag forrige uke ble det kjent at OW Bunker hadde tapt mer enn 1,6 milliarder kroner som følge av en kombinasjon av svindel og spekulering i økte oljepriser hos et datterselskap i Singapore.OW Bunker var Danmarks nest største virksomhet, målt i omsetning, og drev slag av bunkers (drivstoff) til skip. Selskapet ble børsnotert så sent som i våres og man hentet i den sammenheng inn tre milliarder danske kroner til selskapet.

Svindelen i seg selv har kostet selskapet 750 millioner, og selskapet har i tillegg tapt om lag 900 millioner danske kroner i feilslåtte spekulasjon i oljekontrakter på råvarebørsen i London.

Dette har fått selskapets egenkapitalen til å forsvinne og aksjonærene sitter trolig ikke igjen med noe som helst.


Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå