DEA får norsk konsernsjef

Maria Moræus Hanssen er ansatt som ny administrerende direktør i olje- og gasselskapet DEA Deutsche Erdoel AG.


<p>NY DEA-SJEF: Maria Moræus Hanssen overtar som konsernsjef i oljeselskapet DEA.</p>

NY DEA-SJEF: Maria Moræus Hanssen overtar som konsernsjef i oljeselskapet DEA.

Moræus Hanssen forventes å tiltre stillingen i januar neste år.

Hun kommer fra stillingen som administrerende direktør i lete- og produksjonsdivisjonen til det franske energiselskapet Engie.

I DEA tar hun over for Thomas Rappuhn, som har vært konsernsjef de siste åtte årene.

– Vi er svært fornøyd med at Maria har valgt DEA. Hun er meget godt egnet til å lede DEA i selskapets videre utvikling og vekst, sier Lord Browne, leder for selskapets rådgivende styre, i en pressemelding.

Lang erfaring fra oljebransjen

I Engie har Moræus Hanssen hatt ansvar for en produksjon på mer enn 160.000 fat oljeekvivalenter per dag fra operasjoner i 12 land, med over 1.700 ansatte. De siste to årene har hun ledet en strategisk omstilling i selskapet.

Hun har tidligere jobbet for både Hydro, Statoil og Aker.

– Jeg er stolt over å få ta over etter Thomas Rappuhn, som har gjort en betydelig innsats over lang tid. Nå ser jeg frem til å jobbe sammen med mine nye kolleger i DEA og realisere selskapets potensial, sier Moræus Hanssen.

– DEA er godt posisjonert for videre vekst, og utnytte de mulighetene vi ser i olje- og gassindustrien. Jeg ser frem til en fortsatt solid og bærekraftig utvikling av DEA, mens vi selvsagt også skal ivareta vår høye standard på helse-, miljø- og sikkerhetsområdet.

Operatør i Norskehavet

DEA Deutsche Erdoel AG har sitt hovedkontor i Hamburg. Det er kontrollert av den russiske investoren Mikhail Fridman.

Fridman er for mange kjent for sitt turbulente forhold til den norske telegiganten Telenor. Det er nemlig Fridman, via Alfagruppen, som er den største aksjonæren i Vimpelcom, selskapet som havnet midt i en stor korrupsjonsskandale.

DEA har 1.150 ansatte og aktiviteter i blant annet Tyskland, Norge, Danmark, Egypt, Algerie og Mexico.

DEA Norge er operatør på gassfeltet Dvalin i Norskehavet.

Selskapet har også eierandeler i feltene Snorre, Snøhvit, Statfjord Øst, Tordis, Vigdis, Knarr, Gjøa, Njord, Hyme og Skarv.

Maria Moræus Hanssen er datter av den tidligere kinosjefen i Oslo og profilerte Høyre-politikeren Ingeborg Moræus Hanssen. Hun er også søster av investor Harald Moræus Hanssen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå